Wpis z mikrobloga

Pytanie do zwolenników nowoczesnej. Jaki interes ma wieloletni bankowiec w tym, żeby Wam było dobrze i żebyście mieli dużo kasy i nie musieli pożyczać, ani żeby Państwo Polskie nie musiało emitować kolejnych stert obligacji z których banki żyją od zawsze??? Jaki interes ma środowisko biznesu żebyście robili mu przyszłą konkurencję? jaki interes ma w tym żebyście przestali ich potrzebowac a nawet zaczęli docelowo zwalczać?
Jaki interes ma bogaty i bardzo wpływowy jegomość żeby robić wam dobrze za frajer?
A może nie za frajer?
Z góry dziękuję za opinie.
#polityka #kuce #nowoczesnapl #4konserwy #neuropa #korwin
  • 11
@miki4ever: "na ta chwile wejscie w polityke oznacza kiepskie pieniadze i same problemy". Skąd Petry wziął kasę na zorganizowanie takiej konwencji? I dlaczego nagle codziennie od rana do wieczora pierdzieli się o nim w mediach? Przecież już w ten sposób można się domyślić kto za nim stoi. Jeżeli uważasz, że Petru "chce służyć narodowi" to już jesteś niewolnikiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@zielonek1000: udowadniasz tylko, że nie rozumiesz podstawowych zasad wolnorynkowej gospodarki.
- Banki zarabiają na dobrobycie swoich klientów (wbrew socjalistycznej propagandzie).
- Rynek obligacji nie ogranicza się do Polski. Zresztą obligacje nie służą jedynie do finansowania długu, ale są też narzędziem polityki monetarnej, więc Polska nigdy nie przestanie ich emitować.
- Polski biznes jest kręgosłupem naszej gospodarki, dzięki temu tajemniczemu "biznesowi" masz co do garnka włożyć. Wzrost konkurencyjności polskich przedsiębiorstw (np poprzez
@humszlok: Banki nie kojarzą się z wolnym rynkiem, ponieważ są to tak duże korporacje i silnie wpływają na gospodarkę, że obywatele widzą w nich wroga - źródło kryzysu. Petru jako wieloletni działacz w tym światku byłby nielojalny wobec nich i próżno byłoby oczekiwać od niego postawienia banku w roli mniej uprzywilejowanej do przeciętnego Kowalskiego. M.in likwidacja Bankowego tytułu egzekucyjnego jakoś nigdy nie słyszałem od niego, iż jest to dobry krok w
@humszlok:
Oczywiście że nie rozumiem dlatego właśnie zainteresowałem się tą partią i jej fenomenem.
Cieszy mnie że w otoczeniu pana Petru sa takie znakomitości socjaldemokracji rynkowej i ekonomi klinicznego szoku jak Jeffrey Sachs czy znany słowiański socjalfinansista Soros i gospodarki regulowanej jak pan Balcerowicz.
przeklejam pozostałą cześć gdyż nie chcę się powtarzać ale podkreślam jeszcze raz, proponowane przez nich zmiany NIE IDĄ WYSTARCZAJĄCO DALEKO!

Ja na nich nie głosuję bo