Przepraszam za zawracanie dupy, ale mirki mam pytanie odnośnie... rekrutacji ;__;
Składałem papiery do dość prężnie działającego studia gamedevu w Krk na posadę Juniora w Unity.
Przeszedłem Codility, przeszedłem etap w którym miałem dla nich zrobić prostą gierkę w Unity (oceniali grywalność, kod i ogólną strukturę projektu w Unity) a teraz zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną. Oo o ile na Juniora w Javie to znam pytania których mógłbym się spodziewać, tak w branży gamedevu i unity nie za bardzo wiem czego mogą ode mnie wymagać.
Moje umiejętności praktyczne już znają (codility + projekt). Czego mogą mnie zapytać poza pytaniami typu "Dlaczego tutaj?", "Gdzie się Pan widzi za 10 lat?", "Ile Pan chce zarabiać i dlaczego tak mało?" ?
Pytania ogólne z C#, wzorców, technicznych zagadnień z Unity? Odbywał już ktoś rozmowę na Junior Unity Developera?
Jakiekolwiek wskazówki będą mile widziane.
PS: To pierwsza firma do której składałem jakiekolwiek CV, więc trochę stresik, bo mam zerowe doświadczenie w rozmowach kwalifikacyjnych.
@M4lutki: a pytałeś się czy to będzie jedynie luźna rozmowa z kierownikiem na tematy ogólne możliwe, że nawet nie związane z pracą, czy zaprosili Cię na panel techniczny gdzie jakiś programista sprawdzi Twoją wiedzę? Bo jakby nie patrzeć 2 etapy już przeszedłeś, zadania na codility i napisanie gierki.
@Bushus: Do tej pory rozmawiałem tylko z Panią z HR. Projekt był oceniany przez techników z firmy i to oni decydowali o tym czy przechodzę dalej czy nie (również mailowo). Nie napisała mi nic poza "zapraszamy na rozmowę kwalifikacyjną" więc nie za bardzo wiem czy będzie to techniczna rozmowa czy bardziej właśnie od strony umiejętności miękkich. Może napiszę do niej i zapytam.
@M4lutki cos bardzo znajoma ta rekrutacja :) imo masz juz ta robote :p bez stresu, wiecej pytan "miekkich", ale jakiegos pytania technicznego tez sie mozesz spodziewac
@ofczy: Myślę, że całkiem dobrze. Było kilka pytań które mnie zagięły, ale generalnie jak jestem osobą krytycznie się oceniającą, to myślę, że rozmowa na +. No i w ogóle nie spodziewałem się, że człowiek, który ze mną będzie rozmawiał (koleś z wysokiego szczebla) będzie tak miły i nie będę odczuwał za grosz stresu podczas samej rozmowy.
Generalnie jestem zadowlony. Odpowiedź czy dostałem pracę czy nie dostanę w poniedziałek/wtorek.
@ofczy: Powiem tak, wprost Ci nie napiszę która firemka... a raczej firma bo zatrudniają duuużo osób (teraz 80, docelowo >100). Chcę pozostać jak najbardziej anonimowy. Wybacz, cumplu :)
Przepraszam za zawracanie dupy, ale mirki mam pytanie odnośnie... rekrutacji ;__;
Składałem papiery do dość prężnie działającego studia gamedevu w Krk na posadę Juniora w Unity.
Przeszedłem Codility, przeszedłem etap w którym miałem dla nich zrobić prostą gierkę w Unity (oceniali grywalność, kod i ogólną strukturę projektu w Unity) a teraz zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną. Oo o ile na Juniora w Javie to znam pytania których mógłbym się spodziewać, tak w branży gamedevu i unity nie za bardzo wiem czego mogą ode mnie wymagać.
Moje umiejętności praktyczne już znają (codility + projekt). Czego mogą mnie zapytać poza pytaniami typu "Dlaczego tutaj?", "Gdzie się Pan widzi za 10 lat?", "Ile Pan chce zarabiać i dlaczego tak mało?" ?
Pytania ogólne z C#, wzorców, technicznych zagadnień z Unity?
Odbywał już ktoś rozmowę na Junior Unity Developera?
Jakiekolwiek wskazówki będą mile widziane.
PS: To pierwsza firma do której składałem jakiekolwiek CV, więc trochę stresik, bo mam zerowe doświadczenie w rozmowach kwalifikacyjnych.
@M4lutki: 'unity developer interview questions'
https://www.google.pl/search?client=opera&q=Junior+Unity+Developer+Q%26A%5C&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8#safe=active&q=unity+developer+interview+questions
Powodzenia!
@siara-krakow: Oby było tak jak mówisz, bo jeśli
Generalnie jestem zadowlony. Odpowiedź czy dostałem pracę czy nie dostanę w poniedziałek/wtorek.