Wpis z mikrobloga

Mówiąc szczerze spodziewałem się czegoś znacznie poważniejszego po tym filmie im było bliżej zakończenia tym bardziej chciałem żeby już się w końcu skończył. Dystrykt i Elizjum to według mnie majstersztyk w wykonaniu Neilla Blomkampa ale co do Chappie tego stwierdzić nie mogę. Sam Blomkamp i jego specyficzny styl to coś niesamowitego i warto czekać na jego kolejne filmy. Co do samego Chappie zapamiętam ten film tylko dzięki temu duetowi, wyraźnie nakreslone charaktery i te ich akcenty, tutaj naprawdę duży +.
#film #oswiadczenie #chappie
F.....k - Mówiąc szczerze spodziewałem się czegoś znacznie poważniejszego po tym film...

źródło: comment_breARttv04rWFdY3nzcJHQtqY4ay8Qv3.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fitzpatrick: Dystrykt pozamiatał, elizjum taki sobie, przeszedł bez echa u mnie nawet nie bardzo go pamiętam a chappie dość banalny, typek stworzył A.I. w pokoju. Na plus afryka + akcent, momentami śmieszny.
  • Odpowiedz
@Fitzpatrick: ta dwójka dlatego tak Ci się spodobała ponieważ oni chyba są sobą na ekranie. Z tego co wyczytałem to oni mają swoj zespół, który tworzy dość specyficzną muzykę i jakieś utwory zostały wykorzystane w filmie. Do tego ich pseudonimy w filmie są takie jak w rzeczywistości. Na klipach widać ze oni maja taki sam styl jak w filmie ich pokazali. Dlatego są wyraźniejsze ich postacie bo oni tacy są.
  • Odpowiedz
@Fitzpatrick: Chappie ma momenty, ale porównując do Ex Machina jest słabo. Oba filmy wyszły w tym samym czasie. Też lubie Blomkapma, głównie za Dystrykt, ale Chappie jest troche poniżej oczekiwań. Nadal lepiej od slabego Elisium, ale stać go na więcej. Może nowy Dystrykt będzie? Byłoby super.
  • Odpowiedz