Aktywne Wpisy
lubie-sernik +650
Strasznie sie połamałem... Jestem na silnych lekach, na początku dawali mi nawet fentanyl. Czekam na operacje która będzie nie wiadomo kiedy.
Trzymajcie kciuki. Kc
Trzymajcie kciuki. Kc
Moseva +133
Kurde Mireczki, jestem tu 10 lat i pierwszy raz w życiu mam bordo ¯\(ツ)/¯
Co teraz? Zrywać z chłopakiem? Przechodzić na NEET?
#bordo
Co teraz? Zrywać z chłopakiem? Przechodzić na NEET?
#bordo
Jestem matką 9 miesięcznego maleństwa. Córka złapała jakiegoś wirusa i w wyniku odwodnienia (wymioty, biegunka) musi być pod kroplówką. trafiłyśmy więc do jedynego szpitala który nas przyjmie (brak prywatnych klinik które przyjełyby zakaźnego pacjenta). Sala wygląda jak na zdjęciu. Córka leży na skleconym przeze mnie 'legowisku' na którym śpię razem z nią. Szpital oferuje matkom leżaki wywrotki za 10 zł za pobyt i nie da sie na nich lezec z dzieckiem i używać w ciągu dnia. Karmię córkę piersią a że ma swoją wagę to odbywa się to na leżąco. Mimo moich starań córka nie śpi w swoim łóżeczku ale ze mną. Odkładana do snu bez kontaktu ze mna zanosi się płaczem czego nie chcę jej 'fundować' gdy ma problemy z brzuchem. Do pokoju w którym jesteśmy (3 osobowy) w każdej chwili mogą wprowadzić kolejnego pacjenta z inną chorobą, którą moze zarazić moje 9 miesięczne dziecko! Nie wspominając o tym że mogą to być dzieci w różnym wieku, które wzajemnie sobie przeszkadzają czego konsekwencją jest ciągły stres i brak snu co nie sprzyja rekonwalescencji.... Dostałam informację że szpital nie remontuje tego oddziału bo remontuje inne bardziej dochodowe (!). Ale Urząd Miejski pomalowali szczerym złotem bo tak za niemca było.
#szczecin #nfz #polska
@Dudek89: Ja p------e co jeden to lepszy ekspert xD.
@NatureRule: Matki z dziecięcego oddziału chirurgicznego w szpitalu na Traugutta we Wrocławiu całowałyby ordynatora po stopach za takie luksusowe
Ooo-jak trwoga to po @FaktyTVN xD
@krasecz: No to widocznie leczenie najrzadszych odmian raka się opłaca skoro jedyną szansą dla chorych jest zbiórka pieniędzy na lecznie w prywatnej klinice.
@piotr-maszkar: Wolałbym spać na potłuczonym szkle niż zostawić dziecko pod taką opieką.
@krasecz: :D:D tylko co ma znajomość anatomii do pediatrii? a przepraszam, kolega pewnie z tych "co to k---a wszystko wie i wszędzie k---a był"
xD co ma znajomość anatomii do pediatrii no padam xD hahaha głupia jak but
Sala wygląda na czystą. Niestety to nie hotel, salą się czasem trzeba podzielić, nawet jeśli to uciążliwe, gdyby każda mama miała wymagania na osobną salę to już w ogóle nie byłoby miejsc w szpitalach.
I niestety, jak się nauczy dziecko tak się ma. Tez miałam ciężko jak moja młoda leżała w szpitalu, bo chciała być ciągle na rękach, ale pretensje
@krasecz: Otóż to! Cieszę się, że nie wytoczyłeś argumentu o tym, że NFZ chroni nas w przypadku ciężkich odmian chorób itp.