Kukiz i Korwin to jednak Cipy są. I to przez duże C. Serio. Gdyby oficjalnie poparli Dudę, to mieliby prezydenta z długiem wdzięczności, a przyszła koalicja działałaby sprawniej. Tym bardziej, że są anty systemowi, czyli z pewnością nie chcieli zatrzymywać Komora na stołku. Dodatkowo sami mówili wiosną o prawdopodobnej koalicji z PiSem.
@darkelf: (też nie mam pewności, ale wystąpię w roli kapitana) @tomasz-kaliciak: no w pewnym sensie niby tak, ale też z ich strony to mogłoby wyglądać jak niekonsekwencja i koniunkturalizm - sami mówili, że PO i PiS to ta sama banda, a tu nagle deklarują poparcie dla członka tej bandy?
@tomasz-kaliciak: nie, ale analizując wypowiedzi z tego wątku tak wywnioskowałem, mogę się mylić, ale doświadczenie w dyskusji z sekciarzami korwina mam spore (jakieś 20 lat)
Gdyby oficjalnie poparli Dudę, to mieliby prezydenta z długiem wdzięczności
@tomasz-kaliciak: Niech mu jeszcze knagę obalą, będzie bardziej wdzięczny i może nawet im rękę poda, jak mu oficer prowadzący nie zabroni. #januszepolityki
@tomasz-kaliciak: Korwin wypowiedział się bardzo ostro o Dudzie ("jest zerem"), powiedział też, że Komorowski jest lepszym prezydentem niż był nim Lech Kaczyński i że PiS już było u władzy i nic dobrego nie zrobili. Trudno, żeby poprał Dudę.
#oswiadczenie #polityka #wybory #duda #kukiz #korwin
Komentarz usunięty przez autora
@Askyn: @darkelf:
Chętnie usłyszę, dlaczego nie byłoby to dobrym posunięciem, Panowie specjaliści.
@tomasz-kaliciak: no w pewnym sensie niby tak, ale też z ich strony to mogłoby wyglądać jak niekonsekwencja i koniunkturalizm - sami mówili, że PO i PiS to ta sama banda, a tu nagle deklarują poparcie dla członka tej bandy?
Gratuluję dedukcji Watsonie.
Faktycznie, lepiej nie dyskutuj.
@tomasz-kaliciak: Niech mu jeszcze knagę obalą, będzie bardziej wdzięczny i może nawet im rękę poda, jak mu oficer prowadzący nie zabroni. #januszepolityki
@chanzo: Przecież Kukiz też chce prowadzić politykę socjalną. W tym haśle dodałby tylko "nasze" do dziecko.