#psx #playstation1 #gry #konsole Potrzebni są znawcy gier z PSX - może ktoś ma lepszą pamięć ode mnie. Sam ograłem masę tytułów za podstawówki, Residenty, Silent Hille, Tomba, Gex, Ape Escape, Crash, Croc - w sumie długo by wymieniać, nie o to mi chodzi, bo jednak jakbym się nie wysilił nie mogę przypomnieć sobie nazwy gierki którą miałem na pewnej płytce, na której było parę demówek. Nie pamiętam jej zbyt dobrze, więc napiszę ile tylko sobie przypomnę. Gra była 3D, całkiem klimatyczna/mroczna. Sterowało się bodajże jakimś dzikusem który potrafił strzelać ogniem z dłoni, takie w sumie fireballe. Najlepsze słowo by go określić to właśnie dzikus, kojarzył mi się z takimi południowo-amerykańskimi/afrykańskimi plemionami. Ubrany był bardzo skąpo bo chyba miał tylko jakąś szmatę przepasaną wzdłuż biodra by zakryć co najważniejsze, jeśli mnie pamięć nie myli miał na sobie barwy wojenne, takie białe na twarzy i chyba ciele.
Jak nikt tutaj nie wie to już chyba nigdy nie da mi to spokoju. :D Tyle tytułów pamiętam a to mi gdzieś utknęło w pamięci. Pomocy mireczki. ( ͡°͜ʖ͡°)
@Votlipak: Nie no spoko. W ogóle pewne rzeczy się nie zmieniają, nie grałeś w Tombę bo za droga, teraz ludzie nie grają w Wiedźmina 3 bo za droga gra/komputer który ją uciągnie. :D
Potrzebni są znawcy gier z PSX - może ktoś ma lepszą pamięć ode mnie.
Sam ograłem masę tytułów za podstawówki, Residenty, Silent Hille, Tomba, Gex, Ape Escape, Crash, Croc - w sumie długo by wymieniać, nie o to mi chodzi, bo jednak jakbym się nie wysilił nie mogę przypomnieć sobie nazwy gierki którą miałem na pewnej płytce, na której było parę demówek.
Nie pamiętam jej zbyt dobrze, więc napiszę ile tylko sobie przypomnę. Gra była 3D, całkiem klimatyczna/mroczna. Sterowało się bodajże jakimś dzikusem który potrafił strzelać ogniem z dłoni, takie w sumie fireballe. Najlepsze słowo by go określić to właśnie dzikus, kojarzył mi się z takimi południowo-amerykańskimi/afrykańskimi plemionami. Ubrany był bardzo skąpo bo chyba miał tylko jakąś szmatę przepasaną wzdłuż biodra by zakryć co najważniejsze, jeśli mnie pamięć nie myli miał na sobie barwy wojenne, takie białe na twarzy i chyba ciele.
Jak nikt tutaj nie wie to już chyba nigdy nie da mi to spokoju. :D Tyle tytułów pamiętam a to mi gdzieś utknęło w pamięci. Pomocy mireczki. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tomba strzelał ogniem? Nie wiedziałem. xD