Otóż z czego powstają wasze ulubione żelki (z żelatyną oczywiście, bo ostatnio znalazłyśmy żelki z agaru) Nic nie może się zmarnować. Większość słodkich galaretkowatych łakoci produkowana jest z żelatyny wieprzowej lub wołowej, pozyskiwanej z odpadków z rzeźni, m.in. ze skóry chrząstek i kości zwierząt. Na szczęście na rynku znaleźć można produkty "cruelty free" zawierające roślinną pektynę lub agar, produkowaną z żywicznego drzewa. #jedzenie #slodycze #zelki #ciekawostki
@darosoldier: bo kiedyś ludzie nie jedli całych zwierząt łącznie ze szpikiem, tylko polędwiczki. z reszta porcja rosołowa wygląda podobnie i nikt z tego hype nie robi. to jest naturalne, tak wygląda świat
Nic nie może się zmarnować.
Większość słodkich galaretkowatych łakoci
produkowana jest z żelatyny wieprzowej lub
wołowej, pozyskiwanej z odpadków z rzeźni,
m.in. ze skóry chrząstek i kości zwierząt.
Na szczęście na rynku znaleźć można produkty
"cruelty free" zawierające roślinną pektynę lub agar,
produkowaną z żywicznego drzewa.
#jedzenie #slodycze #zelki #ciekawostki
źródło: comment_WXmDWcu4fOV6w8xsLVEwX4NWFUWjN8RQ.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
O! Zjadłbym teraz jakieś Haribo... Najlepiej kabel.
@darosoldier: żelki to nic... flaczki robi się z dupy wołowej. ( ͡° ͜ʖ ͡°) a mimo to i tak są mniam mniam
Mi pasuje