Wpis z mikrobloga

Mirki z #lodz co myslicie o ścieżce rowerowej na ul. drewnowskiej trasa od włókniarzy do manufaktury, jest tam ścieżka rowerowa, która jest raz po jednej stronie ulicy raz po drugiej, zmenia się parę razy bez powodu, po obu stronach szerokie chodniki + jakas gupia trafka. Dostałem dzisiaj mandat od rowerowego gangu straży miejskiej bo ten kawałek chciałem sobei pojechać chodnikiem żeby nie przejeżdżać co chwile przez ulice. Wdałem się nawet w pościg, wiecie piski, strzelanina, te pościgi te wybuchy, emocje i w ogole. Straż miejska do likwidacji, do niczego się nie przydaje, nie masz Pan dzwoneczka? O to jeszcze 50zł #!$%@?, niefługo sobie bede musial abonament wykupić, nie można sobie frywolnie pojeździć bez stresu na każdym kroku pzepisy... #!$%@? co za kraj takie #oswiadczenie #gorzkiezale

#rower
  • 39
  • Odpowiedz
@walerr: Łódzka straż miejska to porażka, powiedz im żeby zajęli się żulem kręcącym się koło samochodów to powiedzą ci prosto w twarz "ja tam nic nie widzę" ale tacy jak Ty są łatwym łupem, do tego wypłacalnym.
  • Odpowiedz
@Przygoda: zul przepisow nie lamie krecac sie gdzie chce - mamy wolnosc, a @walerr lamie przepisy ruchu drogowego, narazajac zdrowie pieszych i narzeka ze zostal mandat #fucklogic

Ja zawsze dzwonie na SM lub policje jak widze rowerzyste urzadzajacego sobie rajd po chodnikach, byle by takich jak najmniej!
  • Odpowiedz
Podczas spisywania mnie w ten spośob przejechalo tak kolejne 15 osób pokazuje im że wszyscy tak jeżdżą wiec niech wszystkich zatrzymają ale oczywiscie w dupie to mają
  • Odpowiedz
@platynek: Obowiązkiem straży jest pilnowanie porządku a wyłudzający kasę i uszkadzający samochody żule raczej pod taką interwencję podpadają tylko się baranom nie chce ruszyć! Poza tym niewiele mogą więc wszyscy ich olewają
  • Odpowiedz
@walerr: Typowo polska obrona: bo inni też. Żenada. Chciałeś innych na mandat narazić? Mandat z którym z definicji się nie zgadzasz? Można tak tanio godność sprzedać?
  • Odpowiedz
@ksaler: nie wiem wlasnie ale mowili cos o tym

@kiszczak: chodzi o tą konkretną ścieżkę rowerową która zmienia strone ulicy co 200m metrów to jest bez sensu, wiec wszyscy jeżdza sobie prosto bo za chwile i tak jest sciezka rowerowa.
  • Odpowiedz
@walerr: Mnie chodzi o to, że uważasz iż nie powinno być za to mandatu, ale gdy spotkał Ciebie gotów byłeś wskazywać innych, żeby też zostali ukarani.
  • Odpowiedz
@kiszczak: Jeszcze się nie spotkałem z pozytywną opinią na ich temat, kilka razy zgłaszałem różne rzeczy i najczęściej słyszałem tylko ile mają roboty i dlaczego się nie zjawią lub "przyjęłam" i nic potem.
Na piotrkowskiej zachowują się jak trzy małpki, nie widzą samochodów, nie słyszą żuli i nie maja nic do powiedzenia.
Przechowalnia dla odrzutów z policji która kosztuje Łódź 25 mln rocznie!
  • Odpowiedz
@Przygoda: zgadza sie, jeżeli Policja widzi coś nie tak przy Twoim rowerze to zazwyczaj coś Ci powiedzą i oleją sprawę, Straż Miejska ,ponieważ nie ma nic do roboty to czepia się o cokolwiek żeby mieli co robić.
  • Odpowiedz
@Przygoda: Dla jasności- oceniam tylko tę część ich pracy, która mnie "dotyka". I o dziwo nie mogę złego zdania powiedzieć.

@walerr: A Ty mi powiedz dlaczego chciałeś żeby inni też mandat dostali (którego mi popierasz). Gdzie zgubiłeś logikę?
  • Odpowiedz
@walerr: a może łaskawie mieli przyjść i spytać Cię osobiście czy Panu ścieżka w takim przebiegu pasuje?
Co by nie mówić to konsultacje są przeprowadzane chyba przy każdym projekcie i bardzo często brane pod uwagę. Ale lepiej łamać przepisy i płakać w necie jak to źle w tej Łodzi
  • Odpowiedz
@kiszczak: ponieważ nie godze się na nieuczciwość, zgadzam się z przepisem ale nei zgadzam się z głupotą z jaką została zrobiona ściezka rowerowa w tym miejscu. Albo wszyscy dostają mandat za to samo albo nikt, lepiej zeby nikt nie dostawal
  • Odpowiedz