Wpis z mikrobloga

Szczęść Boże,
Właśnie sobie oglądnąłem Kukiza i JKM. Bo podobno JKM go strasznie zaatakował w tej debacie. No i ja jako osoba, która oddała głos na Kukiza wcale tam ataku nie widziałem? Raczej w mojej opinii była to deklaracja dość miła i pewnie sprawiła, że część wyborców JKM zdecydowała się poprzeć Kukiza.

Kto ma tak samo?

• 51
@maciej-kalinowski: Przecież to samo jest od 20 lat. Ja wiem, że bycie Kucem zobowiązuje, ale prawda jest taka, że o ile gospodarczo Korwin spoko (choć utopijnie) to w sprawach społecznych jest oszołomem. I większość głosów ma od fanatyków, zwykłego człowieka się do niego nie przekona przez to co mówi. I wiem, że telewizja to przekręca, ale JKM daje się prowokować i później można manipulować. Coś jak ze strzelaniem do górników. Nie
@maciej-kalinowski: To zależy co chcesz zmieniać. Kukiz jest nadzieją na zmiany w sejmie, na zmianę tego, że od 25 lat jest rozkradanie kraju. Żeby zmienić konstytucję, podatki i takie tam to trzeba wywalić sejmu PiS i PO (albo je zmienić) i to daje Kukiz. A że on wie, że nie wie i nie jest politykiem to będzie pewnie korzystał z rad innych ludzi (np. CAS) i wtedy to się może udać.
@maciej-kalinowski: Dlatego dodałem, żeby je zmienić. Teraz masz 400 posłów, właściwie 3 partie. Jakby wywali 2\3 to by dalej głosowanie było takie same, bo dyscyplina partyjna. Jak każdy polityk będzie odpowiadał przed ludźmi, którzy go wybrali to będzie sam myślał, a przynajmniej taka jest nadzieja. Poza tym PO może mieć dobry program, ale ludzie, którzy na szczycie są zakłamani i mają go gdzieś. Wtedy taki Tusk czy inny Kaczyński może się