Wpis z mikrobloga

Mój brat wczoraj przypieprzył mi swoim samochodem w mój przedni zderzak. Połamał mi listwy na zderzaku (Passat B5), ramkę na tablicę i wygiął samą tablicę. Porysował lakier (w tamtym roku lakierowany) na zderzaku. Dodatkowo jak trzasnął to auto się cofnęło i trafiło tylnym zderzakiem w ścianę za sobą także z tyłu też mam do wymiany listwy + uszkodzony na biało lakier.

Na końcu się zaśmiał, stwierdził żebym se z OC ściągnął i odjechał...

Jak mój Tata jest na spółkę z nim w OC to usuną mu też zniżki?

#patologia #vw #wypadek #kolizja #pytanie #cripexijegoproblemy
  • 25
  • Odpowiedz
@Cripex: zniżki traci ten na którego jest zarejestrowane OC, współwłasność jest w dowodzie rejestracyjnym, OC natomiast jest na jedną osobę wystawiane
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: 23

Zamiast spłacić mnie to mówi, że nie ma pieniędzy, a znalazłem fotki z aparatu jak na majówce się bawił nad morzem (mieszkam pod Warszawą)...

Wyprowadził się w tym roku w kwietniu i stwierdził na odchodne, że już woli się wyprowadzić niż mnie spłacać. Żenada...
  • Odpowiedz
@Felonious_Gru: Wczoraj w nocy. Przyjechał do domu bo u siebie nie ma kompa/monitora (wszystko sprzedał albo zniszczył) robił za pasera bo jakiś kumpel mu przyniósł kradziony komputer do sprzedania dalej...

Mamę i tego kumpla (jego) nie sądzę żeby mówił prawdę.

@KiciurA: Ciężko go nazwać bratem.
  • Odpowiedz
@Cripex: przykre to :(
a w sprawie OC ... to tak jak mówią... kwestia czy jest on faktycznie współwłaścicielem...i współubezpieczonym... jeśli tak..no to ojcu zniżki również lecą.... a w jaki sposób to chyba zależy od ubezpieczalni.
Pytanie czy faktycznie w tym przypadku ubezpieczyciel uzna szkodę w ogóle. :\
  • Odpowiedz
@Deetz: I to jest problem bo przecież się więcej do mnie Tata nie odezwie jak mu zniżki się cofną bo zgłoszę szkodę na Policje.

A posiada On 4 auta także koszty by mu się sporo podniosły.
  • Odpowiedz
@Cripex: Zgłoś na policję, ojcu powiedz, ze nie wiedziałeś o posiadaniu wspólnego oc twojego brata z nim. Wytłumaczysz mu, ze gdyby to zrobił komuś innemu to też by dzwonił, więc czemu ty masz nie dzwonić? Brat chuy i jak masz normalnego starszego to on dostanie #!$%@? nie ty.
  • Odpowiedz
@Cripex: po 1. sprawy nie musisz zgłaszać na policję, po prostu piszecie oświadczenie z tatą/bratem o szkodzie, zgłaszasz się do ubezpieczyciela po odszkodowanie.

po 2. porozmawiaj z ojcem, przecież nie on jest winny tylko twój brat dla którego wziął na siebie ubezpieczenie jego auta, więc niech pokutuje.

po 3. najpierw się zorientuj ile szkód z winy Twojego taty było w ostatnich 5 latach z jego OC dlatego, że jeśli będzie to
  • Odpowiedz
@Devastator: Starszy już wie i chyba nie jest normalny bo jeszcze mi powiedział, że Oluś nie ma pieniędzy i nie zrobił tego specjalnie i jak w ogóle mogę od niego wymagać pieniędzy żeby mi oddał...
  • Odpowiedz