Aktywne Wpisy
czerwonykomuch +275
35 lat kapitalistycznej propagandy tak bardzo poryło mózgi pracowników, że chcą oni - z własnej woli - spędzać w pracy więcej czasu za to samo wynagrodzenie.
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
Tak, dobrze czytasz. 23,9% obywateli jest zdecydowanie przeciwna skróceniu tygodnia pracy do 4 dni przy zachowaniu tego samego wynagrodzenia. 15% raczej przeciwna. Wśród trzydziestolatków, którzy powinni już przecież coś tam ogarniać i nie nabierać się tak łatwo na kapitalistyczne brednie, 52% woli pracować dłużej za to
placebo_ +430
baza #bekazpalaczy #polska
Przez ostatnie dni chodziłem po sklepach i restauracjach roznosząc swoje CV, ale póki co bez odzewu mimo, że je biorą z uśmiechem na ustach. Teraz do listy dołączają hotele i biura przeprowadzkowe. Byłem przed chwilą w jednym to powiedzieli, że teraz nikogo nie potrzebują, ale pewnie coś na lato będzie to mówię, że jestem zainteresowany i powiedzieli, że jak się coś pojawi to się odezwą. Problem jest taki, że gdy gość się mnie spytał o to czy mam prawo jazdy uświadomiłem sobie, że zostawiłem je w Polsce. Wiecie ile zajmie jego wysyłka tutaj pocztą?
Oprócz tego już trochę zaznajomiłem się z tutejszymi produktami i zostałem fanem marki "first price" jak reszta biedaków tutaj ( ͡° ͜ʖ ͡°) i poza bazowaniem na produktach z Polski kupuję tu tanio:
- marchewkę po kilkanaście koron za kg
- cebula z 5-6nok/kg
- pomidory 12nok/kg
- czasami papryka 20nok/kg
- musli (50% płatkii owsiane ( ͡° ͜ʖ ͡°) 1kg za 12nok - jem to na śniadanie codziennie tylko, że bez mleka, ale i tak mi smakuje
- kneippbrød - chyba najtańszy chleb za 9 albo 10nok, nie jest całkiem #!$%@?, ale cena wynika chyba z tego, że jest robiony dzień wcześniej niż trafia do sprzedaży. Starcza na jakieś 3 dni.
- tuńczyka w wodzie chyba 2x 170g za jakieś 7 nok o ile dobrze pamiętam. Nie wiem czy będzie jadalny i go nigdy nie lubiałem, ale przyda się trochę więcej białka w diecie
Po drodze zrobiłem jeszcze zdjęcie budynku ze squattersami (pic rel) a teraz po odstawieniu zakupów do domu ruszam do 3 restauracji, których ogłoszenia o pracę znalazłem na jakiejś gównostronce i nie wiem czy są aktualne, ale zaraz się przekonam.
PS Przed rozpoczęciem poszukiwań nie wiedziałem, że to będzie tak męczące fizycznie (łażenie) a tym bardziej psychicznie. Łatwo się zniechęcić, ale dalej szukam póki co, może się w końcu uda.
#platkiowsianewnorwegii
Jak można zapomnieć prawa jazdy? ><
CV przez neta wysyłam mało, bo #!$%@? Norwegia to hermetyczny rynek (pewnie źle użyłem tego słowa) gdzie ludzie ci wezmą z NAVu pracowników, żeby płacić pół pensji albo swoich znajomychtakże ogłoszeń zwyczajnie jest bardzo mało a jak już są to prawie wszystkie na część etatu albo dodatkową pomoc. Ciężko się wbić (znowu,
Ew. przychodź do restauracji, zamawiaj obiad, potem mów, że nei masz pieniędzy i każą Ci zostać i odpracować obiad..
Chociaż za darmo będziesz jadł xD
@sorek: @platkiowsiane:
To jest dobry motyw :)
Nie zaszkodzi przejść się jeszcze raz po tych samych miejscach, w których już byłeś i zapytać jak tam, czy ktoś oglądał Twoje CV itp.
jak podwiaza ci na dworzec glowny w rzeszowie jutro to ci dam w oslo w czwartek
@platkiowsiane: tu na pewno fail:)
O której godzinie by ci pasowało? Musiałbym zagadać z rodzicami albo szwagrem.
Dzieki wielkie za propozycje tak w ogole
Ile mają kosztować? Ceny obok mojego pokoju to 12-15nok/kg. 12 to cena u pakistańczyka, ale są dobre (tzn. takie same jak inne i takie same jak w pl)