Wpis z mikrobloga

• 0
@ZycieJAKsen: byłem w hotelu w Marsa elalam, daleko od Kairu i takich masówek jak np. Hurgada. Nie polecam jechać do Kairu, sam sobie daruję w tym roku, natomiast takie mniejsze miejscowosci (właśnie takie marsaelalam) są bezpieczne :)
  • Odpowiedz
  • 0
@ZycieJAKsen: Myślałem o Luxorze, ale jakoś nie wyszło. Nie miałem ochoty na wyjazdy, w których droga w jedna stronę to >4h, dlatego luxor byl brany pod uwagę. Byl quad na pustyni 3h z grupa 6 przyjaciół :) plus shoping w porcie galip (taka mniejsza Wenecja) i snoorkowanie z jachtu. Z wszystkiego zadowolony :)

Ps. Nie jedź z rezydentem, tylko zalatwiaj wycieczki z innych źródeł, jest nawet o polowe taniej ;)
  • Odpowiedz
@WuKaeR: Dzięki za rady, wielokrotnie byłem w arabskich krajach więc wiem jak ogarniać wyjazdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pytam się, bo w Egiptowie byłem ostatnio z 5 lat temu, a wiadomo co się po drodze jeszcze stało. Muzeum kairskie mam zaliczone, teraz podobno to ruina, Mieszkałem w Dahab oraz w Sharmie. Dużo turystów teraz tam lata? Za moich czasów czartery były pełne.
  • Odpowiedz
  • 2
W moim hotelu było ok 50% ludzi, ale wiadomo, sezon dopiero sie zaczyna. Myślę, ze turystów na pewno nie ubyło ;p tylko hoteli trochę więcej
  • Odpowiedz