Wpis z mikrobloga

@bocznica: Cóż, ja już z rok temu zdecydowałem, że africa to będzie moje pierwsze moto. Muszę dorwać kogoś kto ma afrę i chociaż sobie usiąść na niej, albo zrobić ze dwa kółka na jakimś placu, nie miałem okazji póki co.
@bocznica: dzięki. Widziałem tutaj faktycznie kilka afryk na ulicy, postaram się z kimś skontaktować. Zawsze tak liczę, że w końcu spotkam africę na jakimś parkingu pod sklepem, to przyfiluję właściciela. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak nie to przez forum się postaram z kimś ustawić.
@The_Godfather: tak. 04 chyba byla najbardziej trwala. Taka ma opinie. Ale tak naprawde kazda wersja jest dobra i nie sprawia klopotu. Slynny regulator napiecia czasami pompa poza tym zero problemow. A przyjemnosc z jazdy zajebista.
@bocznica: a to mam jeszcze przy okazji jedno pytanie- co myślisz o jeździe w kasku motocrossowym+google? Mówię o np codziennych dojazdach do pracy, 10 kilometrów max. Powód mojego pytania jest prosty - po prostu bardzo mi się podoba taka stylówa. :D W czym Ty jeździsz?
@The_Godfather: ja tak jezdze ;) bardzo wygodne gdy jest cieplo. Mam tez drugi kask acerbis activ. Bardziej uniwersalny. Mam wysoka szybe i deflektor wiec nie czuje prawie wogole wiatru na glowie. Dobre rozwiazanie ale nie na kazda pogode
@The_Godfather: pomysl ew nad super tenere z tych samych rocznikow. To prawie identyczne motocykle. I nie sluchaj psychofanow toczacych wojny miedzy tymi modelami. Jak sie nie boisz to i ktm adv albo taniej transalp starszy.
@bocznica: o st750 myślałem, też mi się podoba. KTMy za taką kasę, no nie wiem... Transalp jako coś mniejszego i słabszego na początek też wchodzi w grę. Wszystkie spoko, ale jednak serce podpowiada żeby kupować Africę. :) Zależy wszystko też od finansów, bo kupno samego stroju, kasku nie będzie tanie, do tego jakaś wyprawka dla motocykla, bo raczej coś trzeba będzie przy nim zrobić, nawet podstawowy serwis.