Wpis z mikrobloga

Jak Bayern gra takim klocem w obronie jak Jerome Boateng to nie ma co się dziwić, że tak się kończy. Bezpłodność w ataku, mierność w pomocy i ustawienie Bernata oraz Boatenga Na Messiego i Suareza to świetny zmysł taktyczny Guardioli :). Mecz bardzo podobny do tego co zaprezentowali z Porto, z tym że tutaj ciężko będzie myśleć o odrobieniu strat.
#mecz #bayern #barcelona
  • 12
@Czajna_Seczen: No, ale jak oglądałem Lahma, to właśnie znikał często i jak w ofensywie coś próbował to mu nie szło. Schweinsteiger tam lepiej wyglądał. W obwodzie był Martinez, a Lahm zdecydowanie bardziej przydałby się w defensywie :)
@mactrix: Myślisz, że Martinez wyglądałby lepiej w ofensywie? :D Poza tym jego forma to wielka niewiadoma, nie grał bardzo długo. No i bramki nie padały z prawej strony i nie tam powstawało największe zagrożenie, Rafinha sobie radził, po co marnować Lahma na prawej obronie?
@Czajna_Seczen: Bardziej chodziło mi o to by zagrać 4 obrońcami, bo Rafinha grał jako jeden z 3 stoperów. Martinez grywał również na obronie. Jakby Lahm z Rafinihą ogarniał jedną a Benatia z Bernatem drugą stronę to myślę, że lepiej wyglądałaby obrona. Boateng swoją przydatność dla zespołu pokazał w pierwszym meczu z Porto już. Wszyscy znajomi kibice Bayernu Guardiolę obwiniają za jego wystawienie na Messiego. No nic, zobaczymy może jakiś cud w
Bardziej chodziło mi o to by zagrać 4 obrońcami, bo Rafinha grał jako jeden z 3 stoperów.

@mactrix: Przez piętnaście minut.

Martinez grywał również na obronie.

No grywał. Gdyby zagrał teraz, niczego by to nie zmieniało, jeśli chodzi o Lahma. Wątpliwości co do jego formy piłkarskiej i fizycznej po kontuzji pozostają. Gdyby Martinez zagrał jako CB, Guardiola też zostałby zjechany, że wystawił go nie na jego właściwej pozycji, a poza tym