Wpis z mikrobloga

Po tym jak dostałem bana na profilu FB p. Kukiza za (merytoryczną, kulturalną) krytykę JOW-ów, myślałem że już nic mnie nie zdziwi w tym "demokracie", ale myliłem się, teraz poszedł o krok dalej i chce się wymigać od (iście demokratycznej przecież) debaty. W sumie PR-owo to całkiem dobry ruch- unikać konfrontacji, mówić tylko o JOW-ach i "oddawaniu państwa obywatelom", nie wypowiadać się na żadne inne sprawy żeby nie dzielić elektoratu i nie dać nikomu okazji na hejt tegoż fantastycznego rozwiązania jakim są JOW-y

#kukiz #polityka #4konserwy #korwin
Pobierz maciej-kalinowski - Po tym jak dostałem bana na profilu FB p. Kukiza za (merytoryczną...
źródło: comment_zTIMaZ4feW8evcCwDuTlXe0kckHX1uLZ.jpg
  • 15
I ten człowiek który proponuje żeby antysystemowcy zrezygnowali z jedynej dla nich okazji powiedzenia paru słów do kilkumilionowej publiczności... O Boże, już widzę zatroskanie TVP gdyby tak się stało, płacz, żal i pożoga.
@maciej-kalinowski: Nie było żadnego bo i też żadnego by nie było nawet jak by ta debata była z HGW, Kaczyńskim i Borowskim. Tu chodzi o zasady, ale widze, że jak Korwin trzyma się zasad, to jest spoko, a jak kukiz, to już pachołek systemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@grzegorz-zielinski: Wiem że dla twojego Kukiza który ma 14% debata to ostatnia rzecz którą potrzebuje i każdy powód jest dobry, ale właśnie to jest ta szansa na którą wszyscy Narodowcy, Korwiniści, Brauniści, i Kanapowcy czekali. Jedyna szansa, te debatę obejrzy pewnie 3-4 mln ludzi. Wyjście to de facto przekazanie poparcia dla Dudy. To że Kukiz już ma układ z Dudą widać od dawna, ale reszta antysystemowców na szczęście nie będzie robić
@maciej-kalinowski: kukiz nie jest żaden mój, ja tam jestem przeciwko jowom, więc takie insynuacje, to sobie wypraszam.

Nie chodzi o wyjście, tylko o przekonanie dudy do wyjścia ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Ja tam po prostu jestem za tym, że kiedyś to była moc w polityce, a teraz to jakoś tak mięciutko i bez wyrazu. "Antysystemowcy" zjedzeni przez sondaże, rankingi, sondy, opinie, tu trzeba ten elektorat wziąć, tu
@grzegorz-zielinski: Zajebiście, Duda który ma pierdylion godzin w telewizji, codziennie jest do 10 stacji zapraszany, wyjdzie z debaty razem z antysystemowcami którzy mieli (wyłączając pupilka mediów- Kukiza) kilkadziesiąt minut przed publicznością 70-200 tysięczną. Unikanie debat uderza najmocniej w tych z najmniejszym poparciem, bo nawet publika nie ma szansy ich poznać, a najmniej uderza w najbardziej wylansowanych (o czym świadczy że najpopularniejszego kandydata nie ma).