Mirki, specjaliści, programiści za 15k! Mam pytanie, mianowicie chcę sprawdzić przybliżoną lokalizację adresu IP https://db-ip.com/78.88.216.210 niestety jak widać wiadomo tylko, iż to operator Vectra w Kielcach. Jest jakiś sposób, by chociaż ustalić, które osiedla wchodzą w grę? Cokolwiek by móc więcej się dowiedzieć niż to co widać na ww. stronie. #programowanie #programisciza15k #internet #informatyka #adresip #ip #vectra #kielce #kielce Z góry przepraszam jeśli #tagi są złe!
@johnq: nie do końca rozumiem o co Ci chodzi, ale ten operator może przydzielać zmienne IP - tzn. że raz ten adres miał koleś na południu Kielc a jakiś czas później ktoś na zupełnie drugim końcu miasta. Oczywiście operatorzy muszą posiadać logi kto, gdzie, jak i kiedy więc to nie jest tak, że w razie czego potem nie da się tego ustalić, ale jak pisałem - dostęp do takich informacji
#programowanie #programisciza15k #internet #informatyka #adresip #ip #vectra #kielce #kielce
Z góry przepraszam jeśli #tagi są złe!
Oczywiście operatorzy muszą posiadać logi kto, gdzie, jak i kiedy więc to nie jest tak, że w razie czego potem nie da się tego ustalić, ale jak pisałem - dostęp do takich informacji
Komentarz usunięty przez autora