Aktywne Wpisy
xyperxyper +90
Pokolenie Z a rekrutacja: jak ma być dobrze?
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Od jakiegoś czasu mam coraz większy problem z zatrudnieniem inżynierów z pokolenia Z firmie. Zaczyna się od tego, że osoby te wysyłają CV, po czym... znikają. Nie kontynuują kontaktu, nie interesują się szczegółami pracy, wynagrodzeniem, ani wymaganiami.
Zdarza się też, że kiedy w końcu zapraszam kandydata na rozmowę, nagle pojawiają się prośby o telekonferencję, bo przyjechanie na spotkanie staje się "problemem". Zastanawiam się, gdzie podziała się odpowiedzialność i szacunek do człowieka, mój czas też kosztuje. Czy naprawdę tak trudno poświęcić czas na spotkanie w firmie gdzie potencjalnie będzie ktoś spędzać 30% swojego życia? Pomijam fakt, że ktoś 5l temu skończył liceum, nie ma żadnego kursu, szkoły, szkolenia itp. zmienia pracę co 3 miesiące, nie ma doświadczenia, a aplikuje do pracy z zakresem zarobków jak na Dyrektora...
Mam
Konkretnyknur +105
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
#ps4
mam nadzieję że pomogłem
nie pomogłeś
Bys mial gry na uzywanym PS4, musisz posiadac konto poprzedniego wlasciciela (e-mail i haslo)
Jezeli zostawia konto, druga wazna sprawa jest sprawdzenie czy konto wlasciciela, jest ustawione jako konto glowne/podstawowe
Jezeli jest, gry bedziesz mogl ponownie sciagac i grac nawet na nowym koncie, ktore zrobisz dla siebie.
Jesli gry sa z PS+ (roczny abonament, okolo 200zl) mozesz je grac tylko jak masz aktywne konto PS+.
Jak konto nie jest ustawione jako Glowne/podstawowe to bedziesz mogl grac w te gry tylko z konta poprzedniego uzytkownika, na Twoim nowo stworzonym koncie nie beda
@Hake: no to już dla mnie odpada bo właściciel może robić problemy, resetować hasła itp pewnie. Wybrałbym więc tańszą opcję bez gier cyfrowych.
Jak rozumiem mogę usunąć konto poprzedniego właściciela i założyć dowolne nowe i na nim kupować wersje cyfrowe?
Jak haslo zmieni, Tobie to nie przeszkadza.
Gry zachowane predzej na konsoli zostaja, blokowana jest mozliwosc ponownego sciagniecia.
Na PS4 mozesz miec kilka uzytkownikow (jak na PC)
Mozesz zrobic wlasne konto "A" i na nie kupowac gry, tylko Ty bedziesz mial dostep.
Jest tez opcja kupowania cyfrowek z kolega i dzielenie sie kosztami. Musi to byc dobry kumpel
Czy dobrze rozumuję?
Wiec gry, ktore raz usuniesz juz nie bedziesz mogl sciagnac, chyba ze koles nie zmieni hasla wtedy masz taka opcje sciagniecia ponownie.
O kopiowaniu gier nic nie wiem, ale mozesz dokupic swoj osobny dysk, zrobic na nim swoje konto i na niego kupowac gry.
Bedziesz mogl bez problemu usuwac i sciagac w dowolnej chwili.
Nowo produkowane pady juz nie cierpia na ta chorobe, gumka sciera sie lekko ale nie peka.
Czekac miesiac na pada, gdy nie masz drugiego by pograc troche bez sensu.