Aktywne Wpisy
Mój niebieski ma jakąś dziwną cechę charakteru, której nie umiem nazwać, a objawia się chęcią decydowania za mnie, wymyślania, komentowania, wymądrzania się.
Chcieliśmy pojechać na zakupy odzieżowe, żeby wymienić garderobę na nową, jednak z racji dużych wydatków ostatnio przełożyliśmy zakupy na kiedy indziej - gdy będziemy mieli odłożoną sumę pieniędzy na zakupy.
Jakoś na wiosnę również pojechaliśmy na zakupy ale tylko kilka rzeczy niebieski kupił a że to był spontaniczny wypad, a
Chcieliśmy pojechać na zakupy odzieżowe, żeby wymienić garderobę na nową, jednak z racji dużych wydatków ostatnio przełożyliśmy zakupy na kiedy indziej - gdy będziemy mieli odłożoną sumę pieniędzy na zakupy.
Jakoś na wiosnę również pojechaliśmy na zakupy ale tylko kilka rzeczy niebieski kupił a że to był spontaniczny wypad, a
mirko_anonim +4
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hej,
Spotykam się obecnie z dwoma dziewczynami, z czasem jedna z tych znajomości przerodzi się w stałą relację, chciałbym wtedy móc z tą drugą zakończyć spotykanie się w taki sposób, aby nie spalić sobie mostu tzn. jakby z tą pierwszą mi nie wyszło, to żebym miał opcje ewentualnego odezwania się do drugiej.
Jak do tego najlepiej podejść? Bardzo mi zależy aby nikogo nie skrzywdzić i też nie zamknąć sobie
Hej,
Spotykam się obecnie z dwoma dziewczynami, z czasem jedna z tych znajomości przerodzi się w stałą relację, chciałbym wtedy móc z tą drugą zakończyć spotykanie się w taki sposób, aby nie spalić sobie mostu tzn. jakby z tą pierwszą mi nie wyszło, to żebym miał opcje ewentualnego odezwania się do drugiej.
Jak do tego najlepiej podejść? Bardzo mi zależy aby nikogo nie skrzywdzić i też nie zamknąć sobie
Wpisuje moje zaległości (ostatni wpis 1 rok i 8 miesięcy temu, ale wpiszę tylko te, które załapały się na obecną edycję od 2 marca)
Tytuł: Blade Runner
Autor: Philip K. Dick
Gatunek: S-F
★★★★★★★☆☆☆
Bardzo ciekawa i szybka powieść, nie dostarczająca zbędnych opisów. Ku mojemu rozczarowaniu jednak nie zachwyca, brakuje jej pazura. Dlatego tylko 7.
Tytuł: Nowy Wspaniały Świat
Autor: Aldous Huxley
Gatunek: S-F/antyutopia
★★★★★★☆☆☆☆
Myślałem, że będę ją ustawiał na równi z "Rok 1984". Jednak książka Orwella jest zdecydowanie lepsza i bardziej szokująca. "Nowy Wspaniały Świat" owszem, serwuje przerażającą wizję "szczęśliwego" społeczeństwa, jednak zbyt często przynudza.
Tytuł: Lot nad Kukułczym Gniazdem
Autor: Ken Kessey
Gatunek: Dramat/psychologiczny(psychiatryczny :D)
★★★★★★★☆☆☆
Bardzo dobra, taka smutno-wesoła. Dopiero będę oglądał film i mam nadzieję, że będzie chociaż tak samo dobry jak książka.
Tytuł: Przestrzeń objawienia
Autor: Alastair Reynolds
Gatunek: Hard S-F
★★★★★★★☆☆☆
Po lekturze "Ślepowidzenia" zbyt wysoko zawiesiłem poprzeczkę dla innch hard sci-fi. Pierwsza część książki przydługa, natomiast od połowy czyta się z zapartym tchem. Ogólne wrażenia jak najbardziej pozytywne i na pewno zabiorę się za kolejną książkę z serii.
Teraz w końcu dorwałem "Rozgwiazdę" Wattsa i zabieram się za konsumowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bookmeter