Wpis z mikrobloga

7 572 - 4 = 7 568

Wpisuje moje zaległości (ostatni wpis 1 rok i 8 miesięcy temu, ale wpiszę tylko te, które załapały się na obecną edycję od 2 marca)

Tytuł: Blade Runner
Autor: Philip K. Dick
Gatunek: S-F
★★★★★★★
Bardzo ciekawa i szybka powieść, nie dostarczająca zbędnych opisów. Ku mojemu rozczarowaniu jednak nie zachwyca, brakuje jej pazura. Dlatego tylko 7.

Tytuł: Nowy Wspaniały Świat
Autor: Aldous Huxley
Gatunek: S-F/antyutopia
★★★★★★
Myślałem, że będę ją ustawiał na równi z "Rok 1984". Jednak książka Orwella jest zdecydowanie lepsza i bardziej szokująca. "Nowy Wspaniały Świat" owszem, serwuje przerażającą wizję "szczęśliwego" społeczeństwa, jednak zbyt często przynudza.

Tytuł: Lot nad Kukułczym Gniazdem
Autor: Ken Kessey
Gatunek: Dramat/psychologiczny(psychiatryczny :D)
★★★★★★★
Bardzo dobra, taka smutno-wesoła. Dopiero będę oglądał film i mam nadzieję, że będzie chociaż tak samo dobry jak książka.

Tytuł: Przestrzeń objawienia
Autor: Alastair Reynolds
Gatunek: Hard S-F
★★★★★★★
Po lekturze "Ślepowidzenia" zbyt wysoko zawiesiłem poprzeczkę dla innch hard sci-fi. Pierwsza część książki przydługa, natomiast od połowy czyta się z zapartym tchem. Ogólne wrażenia jak najbardziej pozytywne i na pewno zabiorę się za kolejną książkę z serii.

Teraz w końcu dorwałem "Rozgwiazdę" Wattsa i zabieram się za konsumowanie ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#bookmeter
Pobierz p3sman - 7 572 - 4 = 7 568

Wpisuje moje zaległości (ostatni wpis 1 rok i 8 miesięc...
źródło: comment_khv13IA8HVabPcaBEs8N47O74A97FOhy.jpg
  • 3
@p3sman: IMO film jest trochę gorszy od książki, ale oglądałem go z osobami, które nie czytały książki i mówią, że im się podobał. Co do Nowego wspaniałego świata mam podobne odczucia, po 4 rozdziałach chciałem porzucić tę książkę i przeczytać coś innego, ale potem się znacznie poprawiło.