Dzisiaj rano miałem nie miłą niespodziankę w aucie. Jakieś łobuzy pogięły i dosyć znacznie zniszczyły mi wycieraczkę w aucie. Wyrwały mocowanie i coś czuję, że będzie to drogie. Już od jakiegoś czasu przymierzałem się do zakupu rejestratora a dzisiejsza sytuacja jeszcze bardziej mnie do tego przekonała. Poszukuję coś z konkretną jakością, detekcją ruchu co by mieć jakieś nagranie w razie powtórki z rozrywki. Z tego co czytałem to do detekcji musi być stałe zasilanie i detekcję muszę sam ustawić po jeździe Nie jest to automatyczne w większości rejestratorów? W oko wpadła mi kamera Vico Marcus 4. Po aktualizacji posiada tryb automatycznego przełączania się w tryb parkingowy. Jestem dosyć zielony w tym temacie. Nie chce kupować czegoś taniego tylko coś porządnego. #wideorejestrator #kamerasamochodowa #motoryzacja
@6marcin6: Chyba większość kamer ma aku, więc niekonieczne jest stałe zasilanie. Jednak trzeba liczyć się z tym, że pozostawienie auta w ruchliwym miejscu szybko rozładuje akumulator.
Osobiście używam Prestigio RR511 (obecnie już wycofana ze sprzedaży), która ma dość pojemne aku i fajną jakość. Ale nie tania. Na wykopie moda na #g1wh
a jak jest z tym trybem detekcji. Przyjeżdżam na parking i muszę mienić ustawienia? Czy po wyłączeniu silnik kamera sama przechodzi w tryb czuwania i w razie wykrycia ruchu włącza nagrywanie?
@6marcin6: Tryb wykrywania po prostu się aktywuje w ustawieniach i jest on cały czas aktywny. A poza nim jeśli jest zasilana, to chodzi non stop. Czyli jak jedziesz, to nagrywa, a jak stoisz, to nagrywa tylko ruch.
po przekopaniu informacji z forum autowrzuta. Zdecydowałem się na zakup kamerki marcus2 (okrojona wersja 4) Z opisów wynikało, że spełni moje oczekiwania. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości. Dzięki za odpowiedzi
#wideorejestrator #kamerasamochodowa #motoryzacja
Osobiście używam Prestigio RR511 (obecnie już wycofana ze sprzedaży), która ma dość pojemne aku i fajną jakość. Ale nie tania. Na wykopie moda na #g1wh