Czy takie obciążenie procesora podczas kopiowania plików jest normalne? Nigdy nie zwróciłem na to uwagi, ale zdaje mi się, że nie powinno to tak wyglądać.
@Pan_wons: jak się kopiuje z pendriva to możliwe, bo USB nie ma DMA i kopiowanie musi się odbywać w aktywnym procesie (co przy usb 3.0 może być faktycznie pod 50% rdzenia)
@Pan_wons: nie no. standard od 2000. chyba że kopiujesz np skompresowany folder, albo masz jakiś system plików z sumami kontrolnymi, czy szyfrowaniem.
albo kopiujesz bardzo dużo bardzo małych plików i po prostu odświeżanie okna zjada pół procka. Dawniej jeszcze za czasów ATA nie można było czytać i zapisywać na tym samym kanale na razi (kopiowanie z master do slave) i też szło przez aktywny proces.
Czy takie obciążenie procesora podczas kopiowania plików jest normalne? Nigdy nie zwróciłem na to uwagi, ale zdaje mi się, że nie powinno to tak wyglądać.
albo kopiujesz bardzo dużo bardzo małych plików i po prostu odświeżanie okna zjada pół procka.
Dawniej jeszcze za czasów ATA nie można było czytać i zapisywać na tym samym kanale na razi (kopiowanie z master do slave) i też szło przez aktywny proces.