Wpis z mikrobloga

@Kurajmo: @Gonzowsky: to twoja opinia czy rozszerzenie mojej? Pewnie parodia mojej jak znam wykop. Ja bym tylko rozszerzył twoją wypowiedź o napisał że zamiast uciekania się do czegokolwiek należy skupić się na rdzeniu istnienia i tą sprawę rozwiązać pomyślnie, a wtedy wszystko inne automatycznie jest w porządku. Tylko coś takiego wymaga wyrzeczeń, wymaga zrozumienia że te nasze wszystkie podniety tego świata są ulotne. To dosyć trudne, ale to jest prawda.
@volq: Jest to stwierdzenie z mojej strony z którym sam dokońca nie potrafię sobie poradzić i wydaje mi się , że przynajmniej o ile jeszcze nie zrobilem tego kroku przełamującego schematy zachowań to jest to priorytet.Nigdy nie zgłębiałem "rdzenia istnienia" bo za dużo tu pytan bez odpowiedzi i pozostają tylko przypuszczenia i pojawiające sie od czasu do czasu poczucie ze wszystko co dotychczas wierzyłeś to fikcja.Jedynie co teraz dle mnie jest
@volq: To co mówisz motywuje mnie do tak progresywnego postrzegania świata.Jakby ci się chciało podeślij mi na priv jakieś materiały. Jeśli mówisz o obozach biorę pod uwagę jedynie dwa.Pierwszy to naukowe podejście które stawia człowieka na górze piramidy świadomości dzięki której jesteśmy w stanie zrozumieć to że od początku cywilizacji poszukujemy głębszego sensu tylko po to aby zaspokoić komfort psychiczny życia pozagrobowego uwarunkowany poprzez procesy myślowe mózgu.Drugi obóz już opisałem mówiąc