Wpis z mikrobloga

#prawo #policja #oskrazenie #pytam #pomocy Mircy mam pytanie, ostatnio dowiedziałem się że, gość który 3 lata temu u mnie pracował i stracił piłe motorowa oraz jakieś elektronarzędzie, poprostu ktoś mu to gwizdnął z budowy z mojej budowy planuje mnie oskrażyć o kradzież i sprzedaż tych narzędzi... sęk w tym że, ja niczego nigdy nie ukradłem a tym bardziej musiał bym być idiota poziom 99999 okradać własnego pracownika i sprzedawać sprzęt po okolicy, czemu ta sprawa dopiero po 3 latach nagle nabrała takiego obrotu gdzie ja już nawet nie pamiętam co robiłem 3 lata temu ? jeżeli sprawa trafi na policje czy on ma jakieś szanse wogóle mnie oskarżyć ? i czy potem moge go pozwać o zniesławienie i zniszczenie reputacji ?
  • 10
@sagu93: dzwoni po różnych moich znajomych dopytuje się każdy go spławił itd. troche mnie to gryzie i bądz tu dobry dla człowieka dajesz mu prace buh zdarza sie kradzież jeszcze wtedy dałem mu połowę wartości tego sprzętu bo mi było głupio że, ktoś to zwędził na mojej budowie i gość będzie miec problem a tu bah po 3 latach Ty złodzieju !( ͡° ͜ʖ ͡°)
@sagu93: @stekelenburg2: nie mam z tym człowiekiem kontaktu już długo długo ale tu widocznie chodzi o wyłudzenie kasy, mi przez te 3 lata poziom zyćia troche sie podniosł i raczej mam co włozyć do garnka każdego dnia i to widocznie dla kogos okazja na łatwą kasę