Aktywne Wpisy
9HYx +560
Mam dobry dzień, więc chciałbym zrobić #rozdajo - 2 x 50PLN na zakup #ksiazki z dowolnej księgarni internetowej. Moim zdaniem należy wspierać promowanie czytania gdzie tylko się da, więc mały gest ode mnie. Jeśli chcesz wziąć udział to zostaw plusika i jakikolwiek komentarz. Losowanie zwycięzców jutro o godz. 16:00, powodzenia.
tiritto +55
Gdyby mi ktoś 2 lata temu powiedział, że będę jedną z tych ksenofobicznych łajz, mówiących, że Ukraińców trzeba wywalić, niech sobie wracają do siebie, to bym nie uwierzył. A tutaj proszę, właśnie do tego stadium już dotarłem. Jedziesz sobie w kolejce, ktoś ogląda filmiki na pełnym głośniku — oczywiście wszystko w języku ukraińskim. Przeglądasz w internecie filmiki rowerzystów, a jak trafisz taki, gdzie jakiś rowerzysta wyskakuje z ryjem na innych, gdzie sam
Zarobione: 1300f
Wydane: 760 (nie licze biletu lotniczego bo kupowalem za zlotowki)
z czego:
mieszkanie - 300f
jedzenie - 205f
bilety - 93f (na szczescie od wtorku nowa robota 15 minut od mieszkania wiec ten wydatek odpadnie ;)
kuchnia (#!$%@? typu talerze, kubek) - 10f
koldra i poduszka - 28f
kosmetyki/rzeczy do lazienki - 30f
alko - 30f
ubrania (buty robocze) - 15f
doladowania tel - 30f
inne (min. nadanie paczki z polski) - 37f
Od teraz stosunek odłożonych do zarobionych pieniędzy będzie lepszy po odpadną bilety plus te wszystkie #!$%@? ktore trzeba sobie kupic w pierwszym miesiacu.
Co do jedzenia. Moja dieta to kurczak, wieprzowina, ryz, ziemniaki, owoce, warzywa, pieczywo, kielbaski, ryby w puszcze, okazyjnie losos albo jakies ryby gotowe mrozonki, duzo nabialu i jajek. Prakycznie zero slodyczy (tylko teraz na swieta wyjatek), nie jem na miescie, nie zamawiam jedzenia, sam gotuje,
#emigracja #praca
@arrent: pierwsza robota (7 dni) - sortownia firmy kurierskiej (nocki), druga robota - firma robiąca maski dla pilotów (4 tyg pracy). Teraz ide ba kontrakt do firmy robiącej czesci do samolotów.
Akurat byla promocja 14.99.
Teraz mam juz robote za wieksze pieniadze.
@haker_proker: a to ciekawe... nie chodzi Ci czasem o kwote wolna od podatku - ktora przy zarobkach typu 1000 gbp na miesiac (a takie tu podano) dotknie go dopiero za 9 miesiecy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dawid-rams: dopisz jeszcze co rozumiesz poprzez mieszkanie oraz ile godzin
Robota na sortowni to były nocki po 6 godzin płatne 7.8f/h.
Druga robota to 40 godzin tygoniowo - 7f/h (przez agencje, na konto przychodzilo 247f tygodniowki)
Obecna w zaleznosci jaki tryb pracy wybiore to od 9 do 11.5f/h.
Według tego co wcześniej wrzuciłeś, to 9 funtów masz pracując od 16 do 24, więc to już też co innego.
Robota na sortowni(firmy kurierskiej) (nocki) to były nocki po 6 godzin płatne 7.8f/h.
Druga robota(firma robiąca maski dla pilotów) to 40 godzin tygoniowo - 7f/h (przez agencje, na konto przychodzilo 247f tygodniowki)
Obecna (czesci do samolotów.) w zaleznosci jaki tryb pracy wybiore to od 9 do 11.5f/h.
1.Za wynajem 300 gbp/mies?.Czy oplaty juz sa wliczone do tego czy dodatkowo trzeba doliczyc prad gaz wode itp?
2.Czyli
1. Tak opłaty są wliczone w to 300gbp.
2. Troche pogmatwałem. Wszystkie stawki godzinowe jakie podałem to brutto natomiast ta kwota ktora podalem na poczatku 1300f to netto.
Tutaj możesz sobie wklepać w kalkulator stawkę godzinową (brutto) i zobaczysz sobie ile jest netto tygodniowo, rocznie, ile podatku:
http://www.thesalarycalculator.co.uk/hourly.php
Brutto. To co wkleił @abcc5 to fragment mojego kontraktu z roboty którą zaczynam od wtorku. Na zdjeciu 7,53 widocznie brutto
Obecna (czesci do samolotów.) w zaleznosci jaki tryb pracy wybiore to od 9 do 11.5f/h.
Czyli bedziesz zasuwal 4days on 4days off?