Wpis z mikrobloga

@Pwner: faktycznie, lol, nie znam sie a sie wypowiadam ( ) Zawsze bylem pewien, ze to o to chodzi, bo dziala wystarczajaco szybko. No to na moim andku tez jeszcze LTE nie widzialem, chociaz u mnie w domu to dobrze, ze w ogole jakis zasieg mam (mimo ze wedlug mapki na stronie powinienem na wszystkich typach smigac bez problemu). W takim razie podlaczam sie do pytania,
@Pwner: " gwiazdka#gwiazdka#4636#gwiazdka#gwiazdka " "informacje o telefonie" zjedź na dół do opcji "ustaw preferowany typ sieci" na LTE only, jeśli masz słaby zasięg, to tel automatycznie w lte Ci nie przejdzie, trzeba go tak wymuszać.
@zefj: dzięki wielkie! Tylko po kliknięciu LTE Only niestety nie łączy mi się w ogóle. Pojadę zaraz na miasto i zobacze jak tam będzie. dzięki
@Pwner: i w sumie z tego co przetestowalem reszta opcji wcale nie lepsza, albo lapie LTE i nie da sie zadzwonic, albo wszystko dziala, ale sygnal H+ jest silniejszy, i telefon sie na niego przelacza. Moze w centrum bedzie lepiej, osobiscie jeszcze nie sprawdzalem.
@zefj: Odpowiedź: trzeba zalogować się na stronie orange.pl i zaznaczyć usługę LTE,
ale jest małe ale :D
Ja nie mogłem zaznaczyć tej usługi, po prostu nie widniała na stronie (brat ma identyczny telefon a mógł włączyć sobie). Wystarczy skontaktować się z konsultantem orange i powiedzieć sytuację, konsultant włącza usługę LTE dla Twojego numeru telefonu, trwa to minutę. Po 20 min restart telefonu i hula ( ͡° ͜ʖ ͡°