Aktywne Wpisy
mirko_anonim +18
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mówi się że ludzie masowo przebranzawiaja się na IT, a ja patrzę na to z innej strony: dziwię się, że tak mało ludzi przebranzawia się na IT.
Jaki jest sens pracowania w tych wszystkich zwykłych pracach korpo gdzie zarabia się 3.5-4.5k ? Przecież tak pracuje tysiące ludzi w każdym znanym korpo.
Co oni mają w głowach, że jeszcze się nie przebranzawiaja? Lepiej rok pomieszkać z rodzicami zużywając oszczędności niż
Mówi się że ludzie masowo przebranzawiaja się na IT, a ja patrzę na to z innej strony: dziwię się, że tak mało ludzi przebranzawia się na IT.
Jaki jest sens pracowania w tych wszystkich zwykłych pracach korpo gdzie zarabia się 3.5-4.5k ? Przecież tak pracuje tysiące ludzi w każdym znanym korpo.
Co oni mają w głowach, że jeszcze się nie przebranzawiaja? Lepiej rok pomieszkać z rodzicami zużywając oszczędności niż
FejsFak +208
Schody do oceny #stepujacybudowlaniec
Mirki chciałem sobie wziąć mały kredyt inwestycyjny, a jako, że mam konto w aliorze, to postanowiłem tam się dowiedzieć co i jak.
Kwota kredytu to 60k pln na 60 miesięcy, wczoraj Pani w banku mi wyliczyła, że RRSO wyniesie prawie 22%.
Myślę sobie, no trudno nikt kasy za darmo nie będzie pożyczał, ale wchodzę sobie teraz na bankier.pl i widzę:
Euro bank RRSO 6,28%
Getin bank RRSO 10%
BNP Paribas ~11%
i masa banków z RRSO w okolicach 12%
Czy jest tu gdzieś jakiś haczyk? Czy te banki mają jeszcze jakieś opłąty ukryte? Czy po prostu alior to jakiś lichwiarski bank?