Wpis z mikrobloga

Parasyte zakończony, łapcie szybki link kto jeszcze nie obejrzał:
http://www.nyaa.se/?page=view&tid=670105

Dobre zamknięcie, nie zabrakło ostatniego napięcia przed końcem.

Autor podsumował swoją myśl (przynajmniej ja tak to odbieram), o tym, że ludzie nie powinni być zbyt aroganccy w swoich poczynaniach wobec natury i życia. Żywimy się innymi stworzeniami więc musimy do zachować do nich szacunek itd. bla, bla, bla... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zderzenie cywilizacji oklepany temat, nie wiem czy mnie to jara, czy to przypadek, ale czwarte anime tego typu (Shinsekai yori, Gargantia, Shiki) ląduje w moich 10, swoją drogą minął rok od kiedy wystawiłem ostatnią.
Od strony vizualno-dźwiękowej Madhouse spisał się na medal myślę, że żadne inne studio nie zrobiło by tego lepiej.

#anime #parasyte
Krunhy - Parasyte zakończony, łapcie szybki link kto jeszcze nie obejrzał:
http://ww...

źródło: comment_UKkM8FE82u2IdyMLZH17n0FXlrIIVl8R.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krunhy: Niezły odcinek. Taka odskocznia od ostatnich, i mimo że inny od pozostałych, to czuć jednak było ducha Parasyte'a. Ostatnia scena nieźle mnie przeraziła, tym bardziej że przed obejrzeniem odcinka wbiłem na forum MALa, a tam skrinszotowy spoilerowy post @bastek66 i od razu "kurde, oszczędźcie mi feelsów ;_;".

Nie no, druga połowa Parasyte'a trzymała bardzo dobry poziom. Sporo rozkminy, elegancka akcja. Będzie mi Parasyte'a brakowało (
  • Odpowiedz
@Krunhy: trochę kulawe było to zakończenie moim zdaniem. Niby pokazali dalsze życie Shinichi'ego, niby Migi dalej był z nim... Ale nagłe zniknięcie wszystkich pasożytów wśród ludzi zupełnie mnie nie przekonuje. Poszli na łatwiznę trochę, a motyw z mordercą wstawili chyba trochę na siłę, chociaż wyszedł dobrze.
Całość trzymała poziom, podobało mi się to anime, choć miała swoje wzloty i upadki. Ogółem wstawiłem 9/10 i szkoda, że to już koniec.
  • Odpowiedz
@Krunhy: Anime na sam koniec wróciło na właściwe tory. Po paru słabszych odcinkach dali dobry na zakończenie. Jakkolwiek w przypadku śmierci drugiej bohaterki zakończenie byłoby z pewnością mocniejsze.
  • Odpowiedz