Wpis z mikrobloga

@MrPr0h: @randomname: @wezsepigulke:

Nie robie sobie jaj - niby jakie "konsekwencje" może ponieść pracownik rzucając robotę z dnia na dzień ?
Jedyna jaka jest to dyscyplinarka (z powodu nie stawienia się w miejscu pracy), a to oznacza co najwyżej brak zasiłku przez 90 dni.
Pracodawca nic poza tym nie jest w stanie zrobić. Na siłe nie ściągnie kogoś, kto nie chce pracować bo jeszcze taki ktoś
  • Odpowiedz
@taajniak: ależ ja to wiem :)

Jest niby powiedzenie o "brudzeniu sobie papierów", ale że niby jakich? Świadectwa pracy, którego nie musimy nikomu pokazywać, a następne pracodawcy powiedzieć, że "no hehe, wie pan, ja tak bez ZUSu tam robiłem" i tyle w temacie.
  • Odpowiedz
@kornik_sosnowy:
Możesz wspomnieć o odszkodowaniu za okres wypowiedzenia zgodnie z art. 55 kodeksu pracy i - jeżeli firma zatrudniała powyżej 20 osób- odprawie zgodnie z ustawą o zwolnieniach szczególnych(nie pamiętam dokładnie jak się nazywała).
  • Odpowiedz
@taajniak: zależy od branży - w wielu dyscyplinarka za coś takiego oznacza problem przy kolejnej zmianie pracy. Dotyczy to tylko najlepszych pracowników coś wartych na rynku. Za magazynierem czy lichym sprzedawcą nikt płakał nie będzie.
  • Odpowiedz