Wpis z mikrobloga

Ile to trzeba się nakombinować aby Gran Derbi zobaczyć na poligonie. Masakra. Tak czy inaczej podołaliśmy. Na 8 oglądających jeden był nwutralny, 6 to #przegryw kibicujący Realowi i tylko ja prawilny, kibic Blaugrany.

Mes que un club, miraski, niech moc będzie z Wami
#barca #mecz #granderbi #poligon #mon #wojsko
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Navrazz: Rzeczywiście, jak w Realu symulują to Barca już może... Cała liga hiszpańska to pod tym względem g---o. Owszem, w innych zdarzają się przypadki nurków ale nie ma tego aż tyle jak u pedałków z Hiszpanii. Jeszcze ci kibice...
Nurkowie i gównokibice odbierają sporo jakości takim meczom.
  • Odpowiedz
@Murzinio: wcale nie twierdzę że może. Uważam tylko że mówienie że tylko w Barcelonie symulują podchodzi pod ból d--y. Jak dla mnie powinno się wyłapywać próby symulowania, nawet po meczu i wrzucanie po 10 meczy zawieszenia. Skończyła by się zabawa w aktorstwo. Osobiście nienawidzę tego typu zachowań dlatego coraz rzadziej oglądam piłkę nożną. To co było nie do pomyślenia z 10 lat temu teraz jest normą niestety ;/
  • Odpowiedz
@Navrazz: Po Barcy wszyscy tak jeżdżą bo po prostu tam jest największe zagęszczenie takich pedałków na metr kwadratowy. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Alba, Busquets, "Marszczerano", Neymar, teraz Suarez. I to nie jest normą o ile nie oglądasz jedynie La Liga. Na co dzień oglądam Serie A i tam jest tego dużo mniej. Ale trzeba też odróżnić takie zachowania jak wyżej od np. przewrócenia się piłkarza w
  • Odpowiedz
@Navrazz: @Murzinio: Dopóki nie będzie weryfikacji wideo, dopóty takie zachowania będą się pojawić. O ile Ronaldo dostał kartkę i sprawa została zamknięta o tyle Mascherano świarował niemiłosiernie
  • Odpowiedz
@Murzinio: a mi się wydaje że częściowo ludzie jeżdżą po Barcy bo w ostatnich latach wygrywała prawie wszystko co było do wygrania pokonując ich ulubione kluby. Przez erą "pewniaków do Oskarów" była era drukowania meczy przez sędziów. Nie ważne że faul był popełniony albo nie było spalonego. Barcelona wygrywała dzięki sędziom. Dokładnie tak jak było to wczoraj kiedy nie został uznany gol Bale'a. Śmieszy mnie trochę to gadanie bo takie
  • Odpowiedz
@Navrazz: W LM było bardzo dużo pomyłek sędziów na rzecz Barcelony (chociażby pamiętny mecz z Chelsea) i ciężko to nazwać przypadkiem, jasne że jest część która ma ból d--y za każdym razem jak jakiś zespół dominuje w piłce, ale Barca dorzuciła do tego masowe nurkowanie i kontrowersje z sędziami, nie wiem jak gdzie indziej ale w Polsce dochodzi też wizerunek przeciętnego fana Barcy, 12 letniego sezonowca jarającego się bardziej fryzurą
  • Odpowiedz
@Murzinio: no prośba. Jakby pomyłki sędziowskie były tylko na rzecz Barcelony to bym się zgodził ale nie przesadzajmy.
A jeśli chodzi o nurkowanie to najbardziej dziwi mnie hipokryzja szczególnie kibiców Realu którzy widzą tylko wymuszanie graczy Barcelony a jak nurkuje Ronaldo to cicho sza. I nie mów mi że tak nie jest bo wczoraj można to było zobaczyć idealnie.
Zresztą, wydaje mi się że dyskusja na ten temat nie ma
  • Odpowiedz
a mi się wydaje że częściowo ludzie jeżdżą po Barcy bo w ostatnich latach wygrywała prawie wszystko co było do wygrania pokonując ich ulubione kluby.

@Navrazz: No sorry, ale ostatnio to raczej Bayern miał taki status niezniszczalnej i niepokonanej i jakoś nie było nigdzie takiego hejtu na piłkarzy z Monachium jaki jest był i będzie na tych z Katalonii (do czasu jak będzie tam grał Neymar, Alba itp.).
  • Odpowiedz
@Donk_von_Fisher: po pierwsze przeczytaj jeszcze raz co napisałem. W tym zdaniu kluczowe jest słowo CZĘŚCIOWO. Po drugie, hejt na Barcelonę był już zanim do składu dołączył Neymar czy Alba. Po trzecie hejt na Bayern też można było zauważyć od kiedy przeszedł tam Guardiola co jest kolejnym dowodem na to że nurkowanie jest w tym momencie tylko pretekstem.
Dodam jeszcze jedno zdanie żebyś wszystko zrozumiał. Sam brzydzę się nurkowaniem i symulowaniem.
  • Odpowiedz
@Navrazz: Uważam, że Ronaldo symuluje, uważam że Ramos często nieodpowiedzialnie i chamsko faluje to samo robi Bale. Ale nadal uważam, że daleko im do "poziomu" jaki w tej kwestii reprezentuje kilku graczy Barcelony na czele z Neymarem i Albą.
  • Odpowiedz
@Donk_von_Fisher: nie no, ja temu nie przeczę. Jak dla mnie to powinni za symulacje dawać 10 meczy wykluczenia i problem by się rozwiązał. Ale uważam też że sam hejt zaczął się zanim aktorstwo stało się tak nagminne.
  • Odpowiedz
  • 1
@Murzinio: a ja kibicuje Barcelonie od 16 lat. Były lata chude, sezony o których lepiej zapomnieć-ale też widziałem najlepszy okres w historii klubu. Zresztą sezonowcy zawsze pojawiają aię po finale LM
  • Odpowiedz