Wpis z mikrobloga

@Handy: W sumie prosto, klikasz na ikonce prawym i wybierasz "Proxy wg. wzorców i priorytetów" a potem w opcjach w zakładce Proxy dodajesz wprowadzasz odpowiedni adres IP i domeny, których wzorzec dotyczy. Wydaje mi się, że wszystko jest intuicyjne.

Ew. można ustawić, żeby proxy szło przez tora, ale to już musisz poszukać sam, bo z pamięci i tak na szybko Ci tego nie powiem :)
  • Odpowiedz
@Handy: A nie czekaj, z torem chyba jest łatwiej niż myślałem, w opcjach w zakładce Proxy klikasz prawym i jest kreator tor. Czyli wystarczy zainstalować tora i podać numer portu :)
  • Odpowiedz
@moooka: Tora mam skonfigurowanego przez firefoxa, ale jest wolny dlatego chce proxy ;p

Do tora to wystarczy zamiast adresu proxy podac adres localhoosta 172.0.0.0 i port 9050 i powinno smigac ;) Poza tym ja mam program po mongolsku nie wiem czy jest po naszemu ;p
  • Odpowiedz
@moooka: Mozna. Ale dla zamaskowania adresu IP wystarczy proxy. I jest szybsze :)
A co do ogolu to da sie jakos szyfrowac pakiety wychodzace z komputera jakbym mial backdora w ruterze?
  • Odpowiedz
A co do ogolu to da sie jakos szyfrowac pakiety wychodzace z komputera jakbym mial backdora w ruterze?

@Handy: Jedyny sposób jaki na prędce przychodzi mi do głowy to brama tor jak w systemie whonix, czyli coś jak uruchomiony wirtualny węzeł tor, do którego się łączysz a dalej przez router jest już szyfrowane.
  • Odpowiedz
@moooka: Skonfigurowalem to foxyproxy na 172.0.0.1:9050 na ktorym jest odpalony TOR i strony z IP mi pokazujo ze dziala xD Dzieki.

Nawet w sumie lepiej dziala niz konfigurowanie TORa przez firefoxa.
  • Odpowiedz