Odlicza ktoś może internet od podatku? Wiem, że można to robić tylko 2 lata, ale tak się składa, że jeszcze ani razu nie odliczałem internetu od podatku, stąd pytanie, z #upc potrzebna jest faktycznie faktura, czy wystarczy rachunek? ( ͡°͜ʖ͡°)
@JanuszProgramowania: ja odliczam od dawna, w ramach działalności :P a jak nie miałem firmy to również internet lądował w PIT. Musisz mieć dokument, że płacisz za to Ty i tyle (w razie jakby się przyczepili)
@mortt: no logicznie rzecz biorąc, to sam rachunek gdzie są wszystkie dane (imię, nazwisko, adres usługi) powinny wystarczyć, adres usługi to wynajmowane mieszkanie, ale też umową mogę udowodnić, że to ja tam zamieszkuję ( ͡°͜ʖ͡°)
W nadchodzącym roku z ulgi skorzystają więc jedynie ci podatnicy, którzy nigdy wcześniej tego odliczenia nie wykazywali, bądź po raz pierwszy od wprowadzenia ulgi (a więc od roku 2004) skorzystają z niej w rozliczeniach za rok 2014 (a więc składanych w roku 2015).
@maciekpod: no właśnie, ja niby mogłem już raz odliczyć, ale miałem tylko miesiąc internetu w roku 2013, więc nie było warto marnować jednego roku rozliczeniowego na jedno rozliczenie, a tu co najlepsze UPC nie pozwala mi podejrzeć rachunku starszego niż rok, więc i tak przedstawiłbym tylko 9 rachunków za 2014 ( ͡°ʖ̯͡°)
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link