#yerbamate #herbata #ostrokrzewparagwajski Pierwsze wrażenia. Po zaparzeniu, odczułem zapach nikotyny, nie myliłem się na wiki przeczytałem o kwasie nikotynowym z zaskoczeniem patrząc, że to składnik witaminy b3. W smaku delikatna, ale odczuwam trochę jakby pieczenie w jamie ustnej. Trochę przeszkadza ten drobny pył który przelatujemy przez moje sitko. Czy wypicie tego pyłu może zaszkodzić? Ogólnie zielona herbata smaczniejsza, ale nie wiem jak ta mate będzie działała przy długotrwałym stosowaniu na mój organizm, więc z ostateczną opinią się wstrzymam.
@addicted44: widocznie te pieczenie powoduje właśnie ten pył który mi osiadł w jamie ustnej, to już zamawiam sobie jakąś bombillę, ale do czasu dostawy i tak będę ją pił z tym pylem. Wytrzymam kilka dni :>
@jszq: Oglądałem te bombille na allegro i myślę, że te dziurki są jakieś duże i zastanawiam się czy nie większe od tych w moim zwykłym sitku. Zastanawiam się czy z bombillą nie będzie tak samo jak z moim sitkiem. edit: myślałem, że ta bombilla ma jeszcze jakiś filtr w środku
Pierwsze wrażenia.
Po zaparzeniu, odczułem zapach nikotyny, nie myliłem się na wiki przeczytałem o kwasie nikotynowym z zaskoczeniem patrząc, że to składnik witaminy b3.
W smaku delikatna, ale odczuwam trochę jakby pieczenie w jamie ustnej. Trochę przeszkadza ten drobny pył który przelatujemy przez moje sitko. Czy wypicie tego pyłu może zaszkodzić? Ogólnie zielona herbata smaczniejsza, ale nie wiem jak ta mate będzie działała przy długotrwałym stosowaniu na mój organizm, więc z ostateczną opinią się wstrzymam.
edit: myślałem, że ta bombilla ma jeszcze jakiś filtr w środku