Wpis z mikrobloga

Wiosna idzie i tak sobie myślę, coby kupić dla mnie i dla żony rowerki. Nie jesteśmy jakimiś wytrawnymi rowerzystami, nie mamy super hiper wymagań. Będziemy raczej mało jeździć, bo czasu mało ;-)
Gdzie będziemy jeździć (bo w końcu od tego zależy rodzaj roweru)? Drogi lokalne (asfalt), szutrowe i leśne - powiedzmy po równo.
Cena - typowo polska - czyli ma być tanio :) Przy czym co znaczy tanio? Sam nie wiem, ale przy niskich wymaganiach to i cena nie powinna być wysoka, tym bardziej, że to ma być typowo rekreacyjnie, raz w tygodniu kilka km :)

Podrzućcie jakieś propozycje :)

#rower #rowery #wiosna
  • 6
@husky83: Ja Ci napiszę ogólnie. Szukajcie rowerów typu cross - będą dobre i na asfalt i na leśne, ubite ścieżki. Nie proponuję konkretnych modeli ponieważ w danej półce cenowej poszczególne modele będą porównywalne, jeden będzie miał ciut lepszą przerzutkę to na hamulcu oszczędzą itp. Najlepiej przejdźcie się po lokalnych sklepach, popatrzcie co mają - wybierzcie najwygodniejsze (zwracajcie też uwagę na rozmiar ramy).
Szukajcie rowerów typu cross

@filftp: O widzisz, wbrew pozorom to bardzo cenna informacja :)

A być może nawet o to po prostu chciałem zapytać :) W sumie racja, że przy tak aktywnym jeżdżeniu, to nawet składak by się nadał, ale kto wie, może zaczniemy częściej jeździć (jak jakimś cudem znajdziemy czas)...

Merida Crossway 20-v

@Boroma91: No rowerek ładny, ale dać 2x 1700zł (taka cena w pierwszym lepszym sklepie), żeby od