Wpis z mikrobloga

@death070: Na produkcję destylatów trzeba mieć koncesję, na piwa wina i cydry nie
@wujek_Mundek: Na mirko jest paru doświadczonych piwowarów, możesz popytać i ich, ostatecznie ja Ci mogę coś opisać mam za sobą już pierwszą niezbyt udaną warkę i drugą do butelkowania za ~1-2 tygodnie
  • Odpowiedz
@doskasowania: Po pierwsze po fermentacji burzliwej odczekałem 3-4 dni i zlałem "na cichą", co się okazało błędem bo w rzeczywistości skończył się tlen w fermentorze, drożdże nie miały na czym pracować, po przelaniu niestety ruszyły i ponownie się namnożyły. Dałoby się to jeszcze poratować, gdybym zlał drugi raz na właściwą cichą, ale tego nie zrobiłem. Po drugie drożdże z brewkita beznadziejnie się kłaczkowały i nie zbiły się na dnie. W efekcie
  • Odpowiedz