Wpis z mikrobloga

#pilkanozna #lech
Lech ponoć zastanawia się, czy wykupić Sadajewa z Tereka. Jak dla mnie to dziwne... że się jeszcze zastanawiają. Gość jest silny fizycznie, dobrze gra tyłem do bramki, potrafi przytrzymać piłkę, dobrze rozprowadzić akcję. Typowa dziewiątka, jeżeli drużyna potrafiłaby go dobrze wykorzystać, to podejrzewam, że z 15 bramek w lidze by zrobił na luzie. O tym ile daje Lechowi można było się przekonać oglądając mecz ze Zniczem i ogólnie mecze Lecha na wiosnę. Ale oczywiście pińcet tysięcy ełro trzeba by wydać, a Rutkowski piniondze liczyć lubi, to pewnie w końcu g---o z tego wyjdzie, a na koniec kupi w pośpiechu jakiegoś lamusa za zbliżoną kwotę XD ech, jak te pyry chcą z Legią rywalizować to ja nie wiem XD
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@porazkolejnynawypoku: sprawdź dokładnie statystyki tego piłkarza. Gościu w 128 meczach strzelił 17 goli. Zajebisty napastnik. Dodatkowo facet ma problem z agresją. W jednym z meczy jak jeszcze podgrywał w Lechii rzucił się z pięściami na swojego kolegę z zespołu. To zresztą przeważyło szalę i wywalono go z klubu.
  • Odpowiedz
@porazkolejnynawypoku: Miał ostatnio dwa dobre mecze, i już taki świetny napastnik?
6 bramek w 26 meczach - wynik nie jest jakiś imponujący - patrząc czysto na statystyki 0,23 gola na mecz.
Ślusarski miał 0,26 gola na mecz, Teodorczyk 0,49, a taki Rudniev 0,59.
Jest lepszym napastnikiem niż Ubiparip, ale nie jest to poziom godny drużyny walczącej o majstra.
  • Odpowiedz
@pavulon78: Jakbym miał grać w Lechii to też bym chodził w-------y, toż to zbieranina przypadkowych piłkarzy a nie drużyna XD Sprawdziłem statystyki, w tym sezonie 17 meczów, 6 bramek i 6 asyst we wszystkich rozgrywkach. W lidze 14 meczów, 3 bramki, 5 asyst, taki Hamalainen, który ma 7 bramek i 6 asyst, spędził na boisku dwukrotnie więcej czasu, więc chyba statystyki Sadajewa nie są aż tak złe. Faktycznie liczba bramek
  • Odpowiedz
@porazkolejnynawypoku: faktycznie Terek oczekuje za Sadajeva 500 tys euro ? Zdecydowanie za dużo jak na gracza który nie zmieściłby się w ich szerokiej kadrze. Wykupienie go za taki hajs to interes w stylu Janusza Wojciechowskiego , czyli jakiś Sadloków za milion złotych ;)
  • Odpowiedz
@1atilla1: tak, taka jest klauzula odstępnego:) sadlok to był interes życia wojciechowskiego, co do tego nie ma wątpliwości xd ale za to udało mu się sprzedać mierzejewskiego za ponad 5 mln euro, na tym nadrobił z nawiązką :D
  • Odpowiedz
@BossMan24: nie mówię, że świetny, Lewandowski to to nie jest, ale przyzwoity i twierdzę, że w systemie gry Lecha, z szybkimi skrzydłowymi, by się sprawdził na dłuższą metę :) z resztą, przekonamy się na koniec sezonu jak to wszystko wyjdzie.
  • Odpowiedz
@porazkolejnynawypoku: ale co ty tu porównujesz Hamalainena który jest ofensywnym pomocnikiem?
Poglądaj trochę z-------h sytuacji z jesieni i zrozumiesz dlaczego to bardzo przeciętny napastnik.

Z polskiego podwórka o podobnej charakterystyce gry, a o lepszych statystykach jest Kuswik który w lato będzie za darmo.
  • Odpowiedz