W weekend pojawiła się informacja np. tu że można zgłaszać chęć poddania się ćwiczeniom. Nic mi się nie stanie jak mnie w jakiś weekend przegonią po poligonie, za mundurem panny sznurem, ojciec opowiada o kumplach z wojska, nawet matka była, więc czemu nie? Odkopałem książeczkę i pojechałem do WKU. Spisali moje dane, zabrali telefon, dali przepustkę, wpuścili do budynku i skierowali do pokoju 18. - Dzień dobry, podobno od 1 marca można wyrazić chęć uczestnictwa w szkoleniu - Słucham? nie rozumiem, chce Pan uczestniczyć w ćwiczeniach rezerw? zapraszam do pokoju 29 - Dzień dobry, podobno od 1 marca można wyrazić chęć uczestnictwa w szkoleniu - a to zapraszam do rzecznika, pokój 6
a tam plomba na drzwiach. nie chcę czekać, przy wyjściu "bramkarz" mówi, że akurat trafiłem na odprawę. jutro próba druga i ostatnia. Cholera, nie można tego sprawdzić za pomocą dokładnej ankiety na stronie ministerstwa? Siemoniak mówi, że jak zobaczą skalę to przygotują program szkolenia. Jak taki problem jest, żeby "wyrazić chęć" to ja temu pomysłowi nie wróżę sukcesu.
Byłem. ruszyło się, ale dalej to jest jakiś żart. w faktach mówili, że jest syf i dużo WKU nie wie o co chodzi.
mówię, że wywiad, że skala odzewu, że przygotować program, że ja i wielu znajomych bardzo chętnie na weekend/tydzień i gdzie mam podpisać %) a ta, że jest komunikat MONu, że niemający kontaktu z wojskiem mogą liczyć na służbę przygotowawczą. to ja się dopytuję, czy chodzi o te 4
@MrKomornik: Byłem dzisiaj z kolegą w poznańskim WKU. Nikt nic o tej akcji nie wie. Jedyne, co mi zaproponowali, to złożenie podania do służby przygotowawczej, ale... na ten rok, dla studentów, na chwilę obecną, nie przewidują takiej. Jeżeli ktoś z Poznania zdobędzie jakieś informacje na ten temat, to proszę mnie wołać. I ogólnie wołać, jakby jakieś nowe info wypłynęło.
@MrKomornik @Lowca_Jezy_Major_Trze_Ser : Mirku ja slyszalem, ze cwiczen weekendowych na razie ma nie byc. Jedynie co moga zaoferowac to szkolenie przygotowawcze (jakos 3-4 mce) w trybie dziennym. Gdy bedzie wieksze zainteresowanie to uruchomia "tryb zaoczny" czyli weekendowy. Pisalem do znajomego porucznika WP, on zas zasiegnal jezyka u tych co sa blizej przy naborach.
W weekend pojawiła się informacja np. tu że można zgłaszać chęć poddania się ćwiczeniom. Nic mi się nie stanie jak mnie w jakiś weekend przegonią po poligonie, za mundurem panny sznurem, ojciec opowiada o kumplach z wojska, nawet matka była, więc czemu nie?
Odkopałem książeczkę i pojechałem do WKU. Spisali moje dane, zabrali telefon, dali przepustkę, wpuścili do budynku i skierowali do pokoju 18.
- Dzień dobry, podobno od 1 marca można wyrazić chęć uczestnictwa w szkoleniu
- Słucham? nie rozumiem, chce Pan uczestniczyć w ćwiczeniach rezerw? zapraszam do pokoju 29
- Dzień dobry, podobno od 1 marca można wyrazić chęć uczestnictwa w szkoleniu
- a to zapraszam do rzecznika, pokój 6
a tam plomba na drzwiach. nie chcę czekać, przy wyjściu "bramkarz" mówi, że akurat trafiłem na odprawę. jutro próba druga i ostatnia.
Cholera, nie można tego sprawdzić za pomocą dokładnej ankiety na stronie ministerstwa? Siemoniak mówi, że jak zobaczą skalę to przygotują program szkolenia. Jak taki problem jest, żeby "wyrazić chęć" to ja temu pomysłowi nie wróżę sukcesu.
ktoś z mirków był?
#wojsko #wojskopolskie #truestory #coolstory
mówię, że wywiad, że skala odzewu, że przygotować program, że ja i wielu znajomych bardzo chętnie na weekend/tydzień i gdzie mam podpisać %) a ta, że jest komunikat MONu, że niemający kontaktu z wojskiem mogą liczyć na służbę przygotowawczą. to ja się dopytuję, czy chodzi o te 4