Wpis z mikrobloga

Ta dziewczyna jechała z grupą znajomych taksówką do klubu. Zoe Turner przed zaplanowaną imprezą w klubie kupiła sobie za ok. za 55 dolarów, około 200 złotych obcisłą czerwoną sukienkę.
W drodze do klubu taksówka którą jechali, brała udział w poważnym wypadku. Kierowca i znajomi mieli bardzo poważne obrażenia: połamane kończyny, pęknięte miednice…
Samochód wyglądał strasznie. Jako jedyna z całego samochodu wyszła z wypadku bez obrażeń, a zdaniem lekarzy nie powinna przeżyć.
Wąska, obcisła sukienka, ocaliła jej życie. Podczas wypadku spełniła rolę, jaką ma gorset usztywniający. Ciało dziewczyny było tak mocno ściśnięte sukienką, że kości nie uległy złamaniu i dlatego nie doszło do przebicia organów wewnętrznych.
Zoe wspomina:

„Lekarze powiedzieli mi, że gdyby nie ta sukienka, która mocno trzymała moje kości, to podczas wypadku przebiłyby one moje narządy i doszłoby także do otwartych złamań”. „Nie mogłam uwierzyć, że zwykła sukienka uratowała mi życie… To najlepiej wydane 55 dolarów w moim życiu.”

#ciekawostki #historiajednejfotografii #tylkosukienki
P.....r - Ta dziewczyna jechała z grupą znajomych taksówką do klubu. Zoe Turner przed...

źródło: comment_4chBtpy6XgvP2yjNH8Lu37Ve9DVOcnTb.jpg

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach