Wpis z mikrobloga

Mirki mam mały problem z #projektor epson (model taki sam jak @4r73k który robił linkamatorskie mini kino. Otóż kupiłem przejściówki vga-hdmi widoczne na zdjęciu (tańsza za 40zl, droższa za ok. 90zl) i działają one tylko i wyłącznie ze starym dekoderem Nbox(ten biały) bez żadnych problemów w HD. Natomiast jeżeli chce podłączyć każdy inny dekoder cyfrowego Polsatu, nc+ lub nawet konsole #ps4 to nie działają (niebieski obraz, brak sygnału). Co jest tego przyczyną? Próbować z jakimiś innymi droższymi przejściówkami? W czym dokładnie może leżeć problem?

#kiciochpyta #elektronika
polancky - Mirki mam mały problem z #projektor epson (model taki sam jak @4r73k który...

źródło: comment_YvzNpM0SXVIE77y2fkJ7IjrD6hLTYEjj.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kempes: ta niebieskawa jest właśnie z zasilaczem i tez nie ogarnia.
@Zajc: tez na to stawiałem ale na aukcjach były właśnie w specyfikacji zapisy o tym iż obsługują hdcp we wszystkich wersjach.
  • Odpowiedz
@polancky: nie dajesz poprostu obrazu w za duzej rozdzielczosci w stosunku do tego co ta przejsciowka jest w stanie wypluc ? albo co projektro jest w stanie przyjac?
  • Odpowiedz
@lim4k: z tym ze nie ma problemów jak wyświetlam programy w hd z nboxa wiec dlaczego miały by być problemy z obrazem z innych dekoderów. Jak zmienić rodzielczość która bedzie podawał dekoder da sie? Wtedy bym sprawdził czy rzeczywiście tu leży problem
  • Odpowiedz
@polancky: w opcjach dekodera ;) musisz miec opcje co do wyjscia hdmi i napewno bedzie przynajmiej 720p i 1080p. Moliwe ze nbox daje 1080i na wyjsciu, a reszta 1080p i dlatego jest problem
  • Odpowiedz