Wpis z mikrobloga

#epapieros #liquidy

Mirki i Mirabelki, ostatnio popadłem w rutynę z liquidami i nie wiem co by tu nowego spróbować. Szukam czegoś co mnie zaskoczy w swoim dobrym smaku, i w dobrej chmurce. Polećcie coś, czego nie ma niżej na liście!

Ode mnie krótkie recenzje, gdyby ktoś też szukał czegoś nowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Liqueen:
-Juicy Cherry 6/10
-Very Strawberry 5/10 (troszkę mdli jak dla mnie)
-Black Currant 6/10
-Red Pomegranate 10/10 (mój pierwszy liquid, polecam każdemu, coś pięknego w smaku)
-Raspberry Mint 8/10 (polecam każdemu fanowi mięty)
-Fresh Watermelon 8/10 (w smaku jak arbuzowy chupa-chups!)
-Fresh Lemon 6/10 (do cytryny temu daleko moim zdaniem)
-Italian Tutti Frutti 7/10 (coś jak owoce leśńe, całkiem fajny smaczek)
-English Black Tea 7/10 (strasznie dużo ludzi się podnieca tym, dla mnie jest w porządku jednak posmak w buzi nie jest zbyt przyjemny)
-Energy Drink 7/10 (w smaku, bardziej guma do żucia)
-Orange Candy 6/10 (byłem zdziwiony gdy zobaczyłem to na półce w sklepie, spróbowałem, całkiem całkiem, ale strasznie mdli)
-Scotch Whisky 1/10 (chyba jeden z najgorszych liquidów, a bardzo lubię whisky ( ͡° ͜ʖ ͡°))

P1:
Mango 4/10 (w rankingach dość wysoko, moim zdaniem nic specjalnego)
Tropikalny 3/10 (top 1 w liquidach mdlących)

dr Jack:
Ice Tea Lemon 6/10 (to samo odczucie co w przypadku liqueen)
Blackcurrant 8/10 (o wiele lepszy smak niż u liqueena jeśli chodzi o ten smaczek)
Strawberry 8/10 (podobnie jak wyżej)

King (bardzo tanie liquidy, ale ciężko znaleźć coś dobrego)
-czekolada 2/10 (mdli, mdli i jeszcze raz mdli, a w smaku nie przypomina czekolady za grosz)
-coca cola 7/10 (z tym liquidem akurat trafiłem, bardzo dobry smak coli)
-cytryna 4/10 (słabsza wersja cytryny)
-black devil 5/10 (w smaku faktycznie przypomina black devile czekoladowe, jednak troszkę mdlący)

Czekam na wasze recenzje innych dobrych smaczków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 16
@Nedved117: zacznij robić samemu. Na start 70% VG polecam. Chmura będzie ogromna, tylko nie wiem czy twój sprzęt pociągnie ;> Na czym chmurzysz? Sprzęt ma wbrew pozorom ogromny wpływ na smak i chmurę.
@Lanc:

Mild Master, troszkę słaby sprzęt. Ale zastanawiam się obecnie nad kupnem czegoś lepszego.
Od niego zacząłem i jestem bardzo zadowolony, a przede wszystkim z baterii, która trzyma całkiem dobrze :)
@Nedved117: a spróbuj ty kiedyś czegoś czego nie sprzedają na stoiskach. W sensie - zasilanie mod oraz atomizer z własną grzalka. Zesrasz się i do milda nie wrócisz nigdy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Nedved117: duzi trudności nie ma. strzykawki dwie - 5ml oraz 1ml, baza nikotynowa(polecam z e-plyny albo goodwaper, nie zawierają wody, proporcje 50;50 gliceryna:glikol ) oraz aromat o dowolnym smaku. do buteleczki wlewasz zazwyczaj 9ml bazy 1ml aromatu(chociaż to zależy od ciebie ), szczelnie zakrecasz, wstrzasasz i do ciemnej półki na kilka dni, a najlepiej tygodni.
@Nedved117:
@BeDoEl: przesadza. :P:P Idąc na łatwiznę: Bazę już podałem a aromaty też z firmy inawera. Po prostu bardziej dostępne choć nie najwyższa półka ale coś za coś no i ceny niskie. Aromaty tytoniowe przyprawowe ciężkie ciemne etc. daję mniej czyli ok. 5, 6 kropli na 20ml. Aromaty typu migdał, owocowe, herbata etc daję do ok. 10 kropli na 20ml. Można łączyć ze sobą ale utrzymując zasadę którą opisałem czyli
@axis_mundi: po godzinie, szczególnie tytoniówki zalewasz? Toż to przecież smaku nie ma, albo jest mega wyrazisty i gryzący...
@BeDoEl: polecam wlać 1ml aromatu extreme flavors. Rzyganie gwarantowane, bo dostaniesz takiego uderzenia aromatu, że tego nie ogarniesz. Aromaty tej marki się dawkuje w ilości 2, do max 3%. A 3% na 10 ml to 0,3 ml :> 0,25 ml extreme flavors odpowiada 10 ml inawery czy tpa. A aro kosztuje tylko
@axis_mundi: Inawera imo to totalne gówno. Obecnie mamy duży wybór aromatów na polskim rynku. Inawera nie powala niczym, bazy średnie rozwodnione jak szpitalna zupa, aromaty mało wydajne i nie powalające smakiem, TPA ta sama cena, a smaki o niebo lepsze.
@Lanc: Tak Lanc, zgadza się, że Extreme Falvors są wydajne, ale znadź mi gdzieś w sieci sensowne mixy. Używając TPA, czy Flavor West, Capella etc. Masz dostęp do masy gotowych recept, które są zajebiste. Ja jestem fanem mixów, bo ileż można vapować smak porzeczki, ice tea, czy jakiegoś tam red bulla.