Aktywne Wpisy
PanNieznanypl +97
Wystawiłem negatyw na allegro, firma znalazła mnie na linkedinie i grozi że przekaże screeny mojej firmie w której pracuje jeśli nie usunę co z tym robić dalej, bo wku..li mnie niemilosiernie i chce ich zniszczyć za takie działania
#prawokarne #prawo #ecommerce #prawnik #internet
#prawokarne #prawo #ecommerce #prawnik #internet
mev3 +80
Moja była jest wyjątkowo p----------a, z resztą jak jej mamunia i siostrunia.
Musze zapierdzielać prawie 5h autem do Leeds na lotnisko. Dlaczego?
Coż syn lvl 8 mieszka ze mna i wiadomo chodzi do szkoły. Wysłaliśmy go do dziadków na msc wakacji.
Ja opłacam i ogarniam jedna stronę , ona druga.
No i powrót ogarnęła piękny, mieszkam w Bristolu to mam kilka lotnisk dookoła , tak do 2,5 h w jedna mańke.
Ale przecież z Warszawy to tylko do Leeds.
Musze zapierdzielać prawie 5h autem do Leeds na lotnisko. Dlaczego?
Coż syn lvl 8 mieszka ze mna i wiadomo chodzi do szkoły. Wysłaliśmy go do dziadków na msc wakacji.
Ja opłacam i ogarniam jedna stronę , ona druga.
No i powrót ogarnęła piękny, mieszkam w Bristolu to mam kilka lotnisk dookoła , tak do 2,5 h w jedna mańke.
Ale przecież z Warszawy to tylko do Leeds.
(Nie wycinajcie częstotliwości sub-basowych i basowych tam gdzie nie trzeba, bo każdy użyty filtr zmienia fazowość ścieżki)
#produkcjamuzyki #tworzeniemuzyki #mix
a koles tez to napisal w komentarzach wiec ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
* więcej na temat
Tak jak pisze @Persil, jeżeli ktoś używa wyłącznie syntezatorów i nie nagrywa stereofonicznych sygnałów to może nawet nigdy nie doświadczyć problemów z fazą, a jeżeli takie wystąpią to raczej nie przez filtrowanie, a zbyt duże kombinowanie z chorusem, unison, używanie presetów czy kombinowanie z efektami pseudo-stereo na konkretnym instrumencie.
Przesunięcia fazowe nie są same w sobie złe czy dobre, wszystko zależy od kontekstu. Czasami nagrany sygnał ma niesymetryczną amplitudę, tak jak wokal na tym poradniku, a ten po wprowadzeniu cięcia zostaje akurat przesunięty tak, że staje się symetryczny, widać to wyraźnie w 5:50. Jeżeli jest to sygnał mono i nie następuje żaden konflikt to w tym momencie naprawił konkretny problem, ale zupełnie o tym nie wspomina, straszy jakby stało
@Gummy: Ulubiony tekst wszystkich którzy o cokolwiek pytają, zawsze wniosek kończy się na tym samym. :))
Ej Gummy! Gummmmyyy! Gum, gum Gummy! Jak mam wokal na kilku śladach to kompresować osobno czy sumę? Odpowiadam - to zależy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Inny podbija i pyta: Kamil, KAMIIIL, Gummy, Gum, Gumbas, Kamiś, do wokalu to dynamik czy pojemnik?
Odpowiadam - to zależy ( ͡° ͜ʖ ͡°)