Wpis z mikrobloga

Wiecie co? Autobusy i komunikacja miejska w #szczecin to #!$%@?. Wiem, że #zditm nie lubi jak się o nich pisze, ale skoro czytali wpisy jednego z mirków to może ten też będą czytali.

A do powiedzenia mam jedno - JESTEŚCIE #!$%@?. Tak po prostu. Mam nieprzyjemność jeździć autobusami od kilku miesięcy, bo odstawiłem motocykl na zimowanie, a auta jeszcze nie kupiłem. I z każdym kolejnym dniem jakim muszę jechać autobusem się wkuriwam coraz bardziej, że nie mogę znaleźć auta. Bo te #!$%@? autobusy nie potrafią być punktualne. No już przywykłem do tego, że codziennie spóźniam się 3-4 minuty do pracy, bo autobus zamiast 8:10 jest 8:15. Ale do tego #!$%@?, że by ten autobus, mimo że na przystanku stoję 10 minut, przejechał na pełnej #!$%@? o 8:12 przed nosem, pusty i się nie zatrzymywał nie przywykłem. I nie - przez 12 kolejnych minut nie było następnego. I nie wiem kiedy był następny bo się udałem na inny przystanek i pojechałem innym autobusem.

TAK NIE MOŻE #!$%@? BYĆ. Chcą by ludzie nie jeździli autami to zróbcie tak, bym mógł polegać na autobusie. I taki, którym wg rozkładu byłym w pracy PRZED czasem, to bym był PRZED czasem, a nie spóźniony.

ED: 53, 8:10, w kierunku stoczni, przystanek Wernychory. Są z nim notoryczne problemy. Dwa - jak były ferie w szkołach to znowu 53 i 60 przyjeżdżały PRZED czasem - ciężko zatrzymać się w zatoczce na chwilkę dłużej by być punktualnie? ;f
#rage #gorzkiezale @gs24_pl
  • 14
  • Odpowiedz
@11mariom: Pocieszę cię cumplu, że wyjazd zaraz po szczycie z prawobrzeża to totolotek. ZDITM cwel. No ale najważniejsze, że na Warszewo gdzie se frajery z zarządu domki pobudowały to multum autobusów.

Wszyscy w Szczecinie wiedzą, że te autobusy kursują tylko dla nich.
  • Odpowiedz
@11mariom:

pierwsze..... jak sie spuzniasz bo wychodzisz na styk na autobus który dojezdaz gdzie chcesz to sam sobie winny, zrozumiem jesli on jezdzi co 20 min ale jesli to np 75 toś sam sobie winien

kolejna sprawa ze puste autobusy ot tak nie mijaja zwykłych przystanków... moze stałeś na przystanku zż i nie zamachałeś? a moze bus miał awarie i zjeżdżał do bazy albo zaczynał kurs z innego miejsca

jesli psioczysz
  • Odpowiedz
pierwsze..... jak sie spuzniasz bo wychodzisz na styk na autobus który dojezdaz gdzie chcesz to sam sobie winny, zrozumiem jesli on jezdzi co 20 min ale jesli to np 75 toś sam sobie winien

@michalson18: tak, byłem jak zawsze 8:05 na przystanku, 5 minut przed czasem planowanego odjazdu. Pudło. Z resztą napisałem, że byłem na przystanku 10 minut i dopiero był autobus...

kolejna sprawa ze puste autobusy ot tak nie mijaja
  • Odpowiedz
@11mariom: dorzucam swoje na #zditm Szczecin i cale #spak i #spad etc. 55 nie skomunikowane z 807 odjeżdża jedno albo drugie wcześniej tak, że wąchasz spaliny bo 807 jedzie na Most Cłowy dłużej niż w rozkładzie. 87 po kiego grzyba dawać te linie na Owocową... same opoźnienia, a w tamtym kierunku kursuje tramwaj 3 z Kołłątaja... Dalej 61 jak spiewa Łona: za wcześnie albo za późno chodź i tak największą bolączką
  • Odpowiedz
@11mariom: Ja #!$%@?łem sieciówkę do śmietnika i jeżdżę rowerem do pracy, powód? Autobus 2-3 razy w tygodniu nie przyjeżdża tak po prostu o 5:31 mimo że jest w rozkładzie jazdy. Ludzie stoją jak debile pół godziny na przystanku, ja podziękowałem
  • Odpowiedz
Jeżdżą autobusami. Widać, to po tym jak ustalali kursy gdy planowali te linie (zresztą sami się tym chwalą co chwilę w radiu czy gdzieś tam). Polecam poczytać trochę forum MKM'u. A to, że w szczycie są pełne ludzi a potem puste to tylko pokazuje nieudolność w planowaniu. Sorry ale jebniecie na jedno osiedle tylu autobusów a kompletne olanie reszty miasta to nie jest sposób na komunikacje miejską. Wiem, że Warszewo się ciągle
  • Odpowiedz
@11mariom: Mój jedyny problem z komunikacją miejską to to, że boje się siadać siedzeniach w tramwaju i autobusie, bo myśl, że mógł na tym miejscu siedzieć obejszczany menel mnie wystarczająco odstrasza. Mam to od momentu, gdy właśnie takiego zobaczyłem.
  • Odpowiedz
@karski: heh, w popularnych godzinach nawet nie pomyślisz o tym by gdzieś usiąść. A często w 75 nawet ciężko o miejsca stojące ;/
@mateusz-zp: a to swoją drogą... Mieszkam w miejscu dosyć dobrze skomunikowanym (Werny) to po zmianie biletów z 20 na 15 minutowe ledwo do centrum mogę dojechać. Gdzie tu logika? Ogólnie jak sobie liczyłem dojazdy do pracy to gdyby nie to, że jestem jeszcze studentem i mam ulgowe
  • Odpowiedz