Aktywne Wpisy

Shyvana +348
Od mniej więcej 10 roku życia chciałam zostać prawnikiem.
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie

O2O2122 +326
źródło: 1616833587_xgwfuu_fb_plus
Pobierz

Korzystałem z części tego poradnika: http://majsterkowo.pl/przenoszenie-prototypu-na-atmege/ ale zamiast innego arduino wybrałem jako programator usbasp, i go też podłączyłem do ATmegi. Dałem zewnętrzny oscylator 16Mhz, wybrałem płytkę "ATmega328P @ 16Mhz", wcisnąłem "Wypal bootloader" i cały proces przeszedł pomyślnie. Chyba. Bo gdy teraz wybiorę przykładowy sketch "Blink", zmieniłem w nim pin na 8, i podpiąłem do atmegi led do pinu 14 (Wg. tego: http://www.jameco.com/Jameco/workshop/JamecoBuilds/arduinocircuit_fig12.jpg ) i kliknąłem załaduj. I nic. Dioda nie mryga :/
Jakieś pomysły? :)
źródło: comment_Ax2z55whxMvFdJzzZhjmtlOjCDz7Phkm.jpg
Pobierz10k od resetu do vcc jest, jak znajdę kondensatory to dam znać czy działa :)
10k do resetu ma akurat najmniejsze znaczenie w tym całym układzie.
Spróbuj tego...
@skew: Jeśli wgrałeś bootloader dla ATMega32 na atmega328 to może on nie działać. Dodatkowo, jeśli nie zmieniłeś domyślnych fusebitów, to zaprogramowany procek po resecie nie startuje spod adresu bootloadrea a spod adresu 0x00 - czyli od początku programu, który już jest we flash'u. No i flasha się nie wypala, to
Po dodaniu kondensatorów dioda zamiast być wyłączona, zaczęła bardzo szybko mrygać, tak jakby ten pin został ustawiony na output, ale nie został zwarty z masą/vcc i jest "w powietrzu".
Wygląda na to że muszę najpierw przyjąć trochę teorii, znacie