Aktywne Wpisy
Nooleus +256
Chłop się pierwszy raz całował w życiu i z kim i z innym chłopem :33333
Jerzy_Kudelski +597
#julka #pieknokobiet #pieklomezczyzn
Nic mnie tak nie #!$%@? jak baba oglądająca się ciągle za siebie, gapiąc się na mnie dając mi poczucie, że chce ją napaść i zgwałcić, a ja tylko chciałem wyskoczyć do żabki po 0.2 żubrówki, cole i orzechowe chrupki i spokojnie wrócić do domu.
Nic mnie tak nie #!$%@? jak baba oglądająca się ciągle za siebie, gapiąc się na mnie dając mi poczucie, że chce ją napaść i zgwałcić, a ja tylko chciałem wyskoczyć do żabki po 0.2 żubrówki, cole i orzechowe chrupki i spokojnie wrócić do domu.
Idzie ktoś w Humanizm? Bo generalnie z administracyjnych jest jeden must-have i jest to Innovative (i to głównie z powodu decay AT i NT). Zastanawia mnie natomiast ile sensu jest w pozostałych.
Economic tak z grubsza gówno daje, bo chyba tylko Francja jest w stanie ujechać na taxach i produkcji, reszta krajów musi się oprzeć na handlu.
Administrative jest spoko dla merców i jak podbijamy jak #!$%@?, ale prawda jest taka, że jak są to podboje na wschód od Francji i HRE, to płacimy i tak bardzo mało i sensu nie ma. A w Europie można robić diploannex, co wyjdzie taniej (i łatwiej zwasalizować niż zrobić full annexa). Np. Polską zwasalizować Brandenburg i mieć super puppeta do zjadania reszty HRE.
Religijne mają fajne bony do stabilności, oprócz tego nie trzeba się martwić konwersjami i dochodzi casus beli. Tylko pytanie czy nie ma czasem nic lepszego.
Expansion dobre dla Rosji i GB, dla reszty kupa.
Jakie macie spostrzeżenia na ten temat?
@omnomdile: Akurat EU szybko idzie, bo dużo się robi przewijki na maksymalnym tempie czasu. To nie ciągnąca się jak guma w gaciach Cywilizacja.
@Khaine: Bardzo dobra idea. Przy połączeniu z niektórymi ideami państw sprawia, że religia nie ma znaczenia. Np. grając Rzeczpospolitą z jej narodowymi ideami i reformacją religia nie miała żadnego znaczenia. Przy Rzeczpospolitej jest coś co warto wziąć jako
http://allegro.pl/europa-universalis-iv-4-collection-19dlc-row-steam-i5037431171.html
Nie ma Art of War, bo bym brał ( ͡° ʖ̯ ͡°) Już niewiele chyba zrobią DLC do EU IV.
@LibertyPrime: Akurat dyplomatyczne rzadko biorę. Głównie Exploration, może Influence. Reszty mi się raczej nie zdarza. No a militarne to jest must have
@Khaine: a grasz w pirata ktory zawsze jest do tylu. Zakup nowego Duzego DLC to jest ~40-60zl raz na 4-5 miesiecy. Zakup podstawki + zalegle duze DLC to moze 70 zl. I co bedziesz czekal teraz do wyjscia EU5 na wersje z wszystkimi dodatkami , tlumaczac sie ze wtedy kupisz ? Serio Paradox jest firma ktora naprawde ma wzorwe podejscie do klienta i
No chyba że faktycznie chcesz kupować każdy spritepack tudzież themy muzyczne to
@Khaine: to sa idee dyplomatyczne ;)