Wpis z mikrobloga

@pine: logika, każde urządzenie ma innej jakości podzespoły odpowiedzialne za dźwięk.
więc jest. a na którym lepsza, na którym gorsza? posłuchaj i sam oceń.
  • Odpowiedz
@pine: Moim zdaniem w niektórych przypadkach będzie możliwa lekka zmiana, ale wynikająca z ustawień dźwiękowych sprzętu (equalizer) zwłaszcza w telefonach, generalnie wszystko zależy od jakości mp3.
  • Odpowiedz
a) mp3 podłączonego do wzmacniacza

b) telefonu pod wzmacniacz

c) dvd pod wzmacniaczem

d) laptop pod wzmacniacz

@pine:
a) zalezy jaki model
b) chyba najgorzej ze wszystkich ze wzgledu na biedny wzmacniacz w telefonie
c) chyba dobre jezeli uzyjesz typowo wyjscia liniowego o ile takie posiadasz
d) ja bym stawial na drugim miejscu bo tez zawsze spory zapas mocy moze byc
Ogolnie z wlasnego doswiadczenia wiem ze kazdy wzmacniacz posiada jakas
  • Odpowiedz
@klaklaklik: dzięki za odpowiedź.
muzykę puszczam głownie z telefonu i mp3 podpiętego pod wzmacniacz ale dzisiaj puściłem z xbox'a, później ten sam kawałek z telefonu i mp3, różnica wydawała mi się całkiem spora na korzyść konsoli, może mi się tylko wydawało nie wiem. ale przy okazji spytam, co mogę zrobić żeby polepszyć dźwięk puszczany z mp3/telefonu czy laptopa z dupną kartą dźwiękową pomijając zakup samej karty. np. przetwornik DAC zrobiłby robotę?
  • Odpowiedz
@pine: jak masz karte wbudowana to wal na maxa bedzie gralo cos ala xbox moim zdaniem (az takiej #!$%@? to nie moga tam wepchnac zreszta maja mozliwosc bo ukladu audio zintegrowanego nie musza napedzac 5v 500mA tylko moga dac wiecej. A co do przenosnych to wystarczy Ci jakis wzmak mysle, ale to juz musisz wolac tych ktorzy sie tu wczesniej wypowiedzieli bo ja takich praktyk nigdy nie stosowalem, nie byly mi
  • Odpowiedz