Czy jest różnica w dźwięku kiedy puszczam ten sam kawałek (fromat mp3) z: a) mp3 podłączonego do wzmacniacza b) telefonu pod wzmacniacz c) dvd pod wzmacniaczem d) laptop pod wzmacniacz #audio #audioboners #pytanie
@pine: logika, każde urządzenie ma innej jakości podzespoły odpowiedzialne za dźwięk. więc jest. a na którym lepsza, na którym gorsza? posłuchaj i sam oceń.
@pine: Moim zdaniem w niektórych przypadkach będzie możliwa lekka zmiana, ale wynikająca z ustawień dźwiękowych sprzętu (equalizer) zwłaszcza w telefonach, generalnie wszystko zależy od jakości mp3.
@pine: a) zalezy jaki model b) chyba najgorzej ze wszystkich ze wzgledu na biedny wzmacniacz w telefonie c) chyba dobre jezeli uzyjesz typowo wyjscia liniowego o ile takie posiadasz d) ja bym stawial na drugim miejscu bo tez zawsze spory zapas mocy moze byc Ogolnie z wlasnego doswiadczenia wiem ze kazdy wzmacniacz posiada jakas
@klaklaklik: dzięki za odpowiedź. muzykę puszczam głownie z telefonu i mp3 podpiętego pod wzmacniacz ale dzisiaj puściłem z xbox'a, później ten sam kawałek z telefonu i mp3, różnica wydawała mi się całkiem spora na korzyść konsoli, może mi się tylko wydawało nie wiem. ale przy okazji spytam, co mogę zrobić żeby polepszyć dźwięk puszczany z mp3/telefonu czy laptopa z dupną kartą dźwiękową pomijając zakup samej karty. np. przetwornik DAC zrobiłby robotę?
@pine: jak masz karte wbudowana to wal na maxa bedzie gralo cos ala xbox moim zdaniem (az takiej #!$%@? to nie moga tam wepchnac zreszta maja mozliwosc bo ukladu audio zintegrowanego nie musza napedzac 5v 500mA tylko moga dac wiecej. A co do przenosnych to wystarczy Ci jakis wzmak mysle, ale to juz musisz wolac tych ktorzy sie tu wczesniej wypowiedzieli bo ja takich praktyk nigdy nie stosowalem, nie byly mi
a) mp3 podłączonego do wzmacniacza
b) telefonu pod wzmacniacz
c) dvd pod wzmacniaczem
d) laptop pod wzmacniacz
#audio #audioboners #pytanie
więc jest. a na którym lepsza, na którym gorsza? posłuchaj i sam oceń.
@pine:
a) zalezy jaki model
b) chyba najgorzej ze wszystkich ze wzgledu na biedny wzmacniacz w telefonie
c) chyba dobre jezeli uzyjesz typowo wyjscia liniowego o ile takie posiadasz
d) ja bym stawial na drugim miejscu bo tez zawsze spory zapas mocy moze byc
Ogolnie z wlasnego doswiadczenia wiem ze kazdy wzmacniacz posiada jakas
muzykę puszczam głownie z telefonu i mp3 podpiętego pod wzmacniacz ale dzisiaj puściłem z xbox'a, później ten sam kawałek z telefonu i mp3, różnica wydawała mi się całkiem spora na korzyść konsoli, może mi się tylko wydawało nie wiem. ale przy okazji spytam, co mogę zrobić żeby polepszyć dźwięk puszczany z mp3/telefonu czy laptopa z dupną kartą dźwiękową pomijając zakup samej karty. np. przetwornik DAC zrobiłby robotę?