@WujekOprawca: Czy ja wiem czy z sera? Nigdy tak dobrze mi się nie uformował :/
@polik95: Filament jaki do tego użyłem to czerwone PLA
@Surfer328: Wedle obliczeń slicera zużyłem 110g filamentu. Temperatura druku to 200C, prędkość niewielka, 50mm/s ponieważ od nowa kalibruję drukarkę. Całość drukowała się jakieś 5h 20min przy głowicy 0.3mm. Ogólnie jestem zadowolony z wydruku, na zdjęciu wyszedł blado w tym oświetleniu.
@kamiru: No to niezły wynik. Jakie robiłeś wypełnienie? Kratka, plaster, pusty? Mamy w robocie takie chińskie gówno, po dwóch tygodniach naprawiania po chińczyku zaczęła w końcu drukować, myśle czy na niej nie wydrukować tych plastików i nie zbudować sobie swojej do domu, ale na razie mi się chajs nie zgadza.
@:Surfer328 A jak i do tego robi się coraz lepszy :D Właśnie zakładam głowicę 0.5mm i zobaczę jak będzie śmigać. Od tygodnia walczę z odklejaniem się ABS'u od taśmy kaptonowej :/ Na abs juice trochę śmierdziało, lecz kleiło idealnie. Niestety, skończył mi się aceton i jeszcze go nie kupiłem. Irytuję się bo wydruki po np 2 godzinach odskakują od stołu. Wypełnienie było 20%, używam Cura, więc jest tylko jedno wypełnienie, taka kratka.
W Czechach odbył się antyrządowy manifest. Protestujący domagali się między innymi zaprzestania pomocy Ukrainie. Szacunki mówią, że w protestach udział wzięło 10 tysięcy osób.
Pokojowa naszywka Wagnera, wstążka świętego Jerzego i "Zetka".
@polik95: Filament jaki do tego użyłem to czerwone PLA
@Surfer328: Wedle obliczeń slicera zużyłem 110g filamentu. Temperatura druku to 200C, prędkość niewielka, 50mm/s ponieważ od nowa kalibruję drukarkę. Całość drukowała się jakieś 5h 20min przy głowicy 0.3mm. Ogólnie jestem zadowolony z wydruku, na zdjęciu wyszedł blado w tym oświetleniu.
Wypełnienie było 20%, używam Cura, więc jest tylko jedno wypełnienie, taka kratka.