Wpis z mikrobloga

Jako, że jest #nocnazmiana i trzeba się obudzić, bo #dwunastogodzinnazmiana do rana, to podzielę się z wami tym, co mnie chyba najbardziej drażni u większości #rozowepaski . Oczywiście jest to spore uogólnienie i niech się na mnie wyjątki potwierdzające regułę nie obrażają, bo jestem świadom ich istnienia ;)

Są to dwie ściśle powiązane cechy - próżność i hipokryzja.

Nie raz pewnie #niebieskiepaski słyszały jacy to są prości i żałośni, że myślą swoim przyrodzeniem i że mają jazdy na punkcie rozmiaru swoich peryferiów. Ale czy to my nosimy pushupy, staniki z kilkoma centymetrami gąbki, dekolty, żeby tenże rozmiar eksponować, nawet oszukując ;)? NIE! Kto się częściej żali na to, że natura nie poskąpiła?

Zazwyczaj gdy takie argumenty padają w stronę #rozowypasek to następuję kontratak w postaci:
"To wszystko PRZEZ WAS! My to robimy DLA WAS, poświęcamy się tak, żebyście mieli na czym oko zawiesić, dlatego eksponujemy biusty, chodzimy w szpilkach, malujemy się i odchudzamy, wydajemy majątki na kosmetyczki i fryzjera. Nie robimy tego dla siebie, to WY NAS DO TEGO ZMUSZACIE"

Rozbraja mnie takie odwracanie kota ogonem, bo przecież nikt Was, różowe, do niczego nie zmusza. Wy się chcecie podobać, lubicie czuć się atrakcyjne, wzbudzające zainteresowanie, chcecie by płeć przeciwna traktowała Was jako obiekty seksualnie ciekawe. Robicie to, bo sprawia wam to przyjemność, bo czujecie się dowartościowane. Bo jesteście niestety zazwyczaj próżne, po prostu. Przestańcie odwracać kota ogonem i pogódźcie się z tym. To nawet nie wasza wina, to częściowo atawizm, a częściowo presja społeczna, ale błagam, nie zwalajcie tego na nas i nie przypisujcie nam cech, które leżą w Waszej głównie naturze.

#niepopularnaopinia #oswiadczenie #bekazrozowychpaskow
  • 13
  • Odpowiedz
Kiedy ostatnio kupowalam biustonosz, poprosilam: niech pokaze mi pani jakis bez wypelniaczy, ale niech ladnie prezentuje piers i niech bedzie wygodny
Na co kobieta do mnie: ma pani racje, po co z wypelniaczami; a potem taki jeden po sciagnieciu stanika zapyta: gdzie Twoj biust i co Karyna powie? Lezy na fotelu?

Sa i istnieja normalne #rozowepaski.
@ncpnc:
  • Odpowiedz
@Micbanowany: Nie wiem zupełnie z czego Ty wyciągasz te wnioski, chyba z kapelusza. To się nawet związków nie tyczy a ogólnego podejścia różowych do tego co opisałem.
  • Odpowiedz
@ncpnc: Złota myśl w temacie:

Gdyby kobieta szykowała/malowała/stroiła by się tylko dla jednego mężczyzny nie trwało by to tak długo ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz