Miraski, mam parę pytań odnośnie #snowboard a konkretnie butów. Gdzie w #krakow jest duży wybór butów snowboardowych? Jako początkujący powinienem rozglądać się raczej za miękkimi? Na jakie firmy patrzeć, jakich unikać? Za 250-300zł jest w ogóle opcja kupić coś sensownego, czy lepiej trochę dołożyć?
Polecam sklep Cool Sport obok CH Zakopianka, ale tam nie znajdziesz raczej butów do 300 zł. Z butami na snowboard problem jest w tym, że każdy producent ma trochę inną budową buta, a i każda noga jest inna, dlatego to but raczej wybiera właściciela a nie odwrotnie :) Jeden ma stopę węższa i wyższe śródstopie (czy jakoś tak :) ), inny budowę szerszą. Trzeba przymierzać do skutku, ja przymierzałem 7 modeli zanim
Generalnie polecam mierzyć i kupić na necie czasami taniej. Jeśli szukasz to CoolSport Zakopianka (to samo co Super Sklep) zawsze wyrwiesz rabacik czasem nawet niezłe, 3style i w sumie tyle z ciekawych sklepów.
Na początek tylko miękkie do nauki, do zabawy wybaczą wiele. But musi mieć spas bo i tak się rozbije więc pamiętaj o tym, ma dobrze trzymać nogę. W kasie jaką masz nie
@ad1s: W większości zgadzam się z Jessem. Patrz głównie na to, żeby but dobrze trzymał stopę i kostkę, żeby ci się noga w środku nie przesuwała. Buty w tej cenie możesz dostać, ale raczej sprzed kilku sezonów, jakieś resztki kolekcji. Mi tak się udało dorwać buty właśnie za 300zł. No i oczywiście do nauki miękkie buty. @integra: Dlaczego Head to gówno? Masz doświadczenie z ich butami snb?
@integra: mam buty Salomona, najlepiej z kilkunastu mierzonych trzymały nogę. I jeszcze były najtańsze, póki co jestem zadowolony. Ale mają jeden pełny sezon dopiero, zobaczymy za dwa lata.
@integra: W tym roku nie jeżdżę, a wcześniej deska znajomego. Testowałem też w zeszłym roku parę dech na stoku, bo różne firmy dawały chętnym do testowania właśnie.
@Jess: @integra: @december12: dzięki za pomoc! jutro przejadę się do CH Zakopianka i zrobię rozeznanie. Burton Invadery faktycznie bardzo fajna propozycja, okazało się, że znajomy z którym ostatnio byłem na desce ma właśnie taki model i też poleca, także jeśli tylko uda się trafić i przypasują to prawdopodobnie je kupię :)
Generalnie polecam mierzyć i kupić na necie czasami taniej. Jeśli szukasz to CoolSport Zakopianka (to samo co Super Sklep) zawsze wyrwiesz rabacik czasem nawet niezłe, 3style i w sumie tyle z ciekawych sklepów.
Na początek tylko miękkie do nauki, do zabawy wybaczą wiele. But musi mieć spas bo i tak się rozbije więc pamiętaj o tym, ma dobrze trzymać nogę. W kasie jaką masz nie
@integra: Dlaczego Head to gówno? Masz doświadczenie z ich butami snb?
a ty poczatkujacy med czy expert ? jaka deche masz ;>