Hej szukam filmów, w których pojawia się motyw "zabawy z czasem". Wymienię tytuły, może będzie łatwiej. Incepcja 12 Małp Memento Przeznaczenie Interstellar (jeszcze nie widziałem) Mr. Nobody Efekt Motyla Mechanik Donnie Darko Looper Wehikuł Czasu Wyspa tajemnic Źródło Pewnie wiele pominąłem, ale jeszcze jakieś dobre znacie to podajcie proszę, nie koniecznie o podróżach w czasie, jeśli historia staje się jasna przez jakieś retrospekcje lub coś podobnego też może być. Z góry dzięki :) #filmy #film #pytanie
@DywanTv: Memento raczej nie jest takim filmem. Tam po prostu czas płynie do tyłu. Incepcja za to bawi się snami. Mechanik to raczej retrospekcja. Wyspa tajemnic także operuje w innych kategoriach. Dzień świstaka Na krawędzi jutra Powrót do przyszłości Faceci w czerni III X-Man Przyszłość, która nadejdzie Seria Termiator 1,2,3 (4kę omijaj z daleka) 13 piętro Zapłata (trochę naciąganie) Deja Vu Kod Nieśmiertelności Śpioch O dziewczynie skaczącej przez czas Na własne
@Xanthia: Dlatego napisałem, że "nie koniecznie o podróżach w czasie, jeśli historia staje się jasna przez jakieś retrospekcje lub coś podobnego też może być" ( ͡°͜ʖ͡°) Większość widziałem, ale kilka wydaje się bardzo ciekawych, dodane na listę, dziękuję :)
@DywanTv: damn, nie widziałeś najlepszego filmu z Twojej listy i zarazem takiego, w którym motyw 'zabawy z czasem' został poruszony bardzo serio i daje spore pole do omówienia. Po Interstellar nic co sądziłeś o podróżach w czasie, czy jak to nazwałeś 'zabawy z czasem' nie będzie dla Ciebie takie same..
@DywanTv: kontynuuje swój komentarz, niedokończonym chciałem przykuć Twoją uwagę Nie psuj sobie seansu spoilerami bo obraz sam w sobie jest filmowym arcydziełem, m.in. dlatego że jak chyba żaden z pozostałych filmów z Twojej listy(...)
@DywanTv: Jak anime to jeszcze Akirę, sobie wciągnij nie ma podróży w czasie ale jest moc;-) No i Ghost in the shell, tam jest podróż między wszystkimi :D Pisałem wszystko za jednym razem. Żona podróżnika mimo, że melodramat bardzo spoko. Pokazuje podróże w czasie z innej perspektywy. Pozdrowionka! Ja ściągam Donnie Darko, jutro projektor odbieram to na zielonej ścianie może obejrzę:P
Incepcja
12 Małp
Memento
Przeznaczenie
Interstellar (jeszcze nie widziałem)
Mr. Nobody
Efekt Motyla
Mechanik
Donnie Darko
Looper
Wehikuł Czasu
Wyspa tajemnic
Źródło
Pewnie wiele pominąłem, ale jeszcze jakieś dobre znacie to podajcie proszę, nie koniecznie o podróżach w czasie, jeśli historia staje się jasna przez jakieś retrospekcje lub coś podobnego też może być. Z góry dzięki :)
#filmy #film #pytanie
Dzień świstaka
Na krawędzi jutra
Powrót do przyszłości
Faceci w czerni III
X-Man Przyszłość, która nadejdzie
Seria Termiator 1,2,3 (4kę omijaj z daleka)
13 piętro
Zapłata (trochę naciąganie)
Deja Vu
Kod Nieśmiertelności
Śpioch
O dziewczynie skaczącej przez czas
Na własne
Pamięć absolutna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Chyba wsio co znam.
Większość widziałem, ale kilka wydaje się bardzo ciekawych, dodane na listę, dziękuję :)
Dzięki wszystkim za pomoc. Jesteście kochani.
Mirko>kaszanka>główna.
Dobranoc :3
Nie psuj sobie seansu spoilerami bo obraz sam w sobie jest filmowym arcydziełem, m.in. dlatego że jak chyba żaden z pozostałych filmów z Twojej listy(...)
Pozdrowionka! Ja ściągam Donnie Darko, jutro projektor odbieram to na zielonej ścianie może obejrzę:P
@DywanTv: No to może 2046? Nie zrażaj się gatunkiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)