Wpis z mikrobloga

Mireczki i Mirabelki jest pytanie - był ktoś z Was na Wolontariacie Europejskim - EVS? Ponieważ jestem w trakcie pisania aplikacji do jednego z nich. Muszę napisać LIST motywacyjny i nie wiem za bardzo co napisać, żeby mnie wybrali.
Jakieś doświadczenia? Pomocne słówko? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#wolontariat #evs #wolontariateuropejski
  • 15
  • Odpowiedz
@TomaK_: Siema, gdzie składasz i na co?

Napisz konkretnie pod nich, żeby było widać że się starasz a nie masówka do wszystkich wysyłana.. Pokaż swoją motywację, nie tylko wychwalanie jaki Ty to nie nie jesteś, ale że chcesz akurat u nich spędzić EVS. Przeczytaj ich ofertę na stronce EVS, żeby było łatwiej. Pokaż, że jesteś masz swoje pomysły, będziesz wiedział co robić.

A co najważniejsze: wybij się, żeby Ciebie zapamiętano. Jakaś
  • Odpowiedz
@TomaK_: Francja, organizacja młodzieżowa o różnej aktywności. Ale popatrzę też inne. Jakieś kulturowe/przedsiębiorcze. Widziałem super coś filmowego w Mołdawii. Akcje w Gruzji. Trzeba dużo, dużo dużo słać.

Ile lat masz, albo w jakim okresie życia ślesz?
  • Odpowiedz
@maciejbo1: 22 lvl Interesowałem się już 4 lata temu wyjazdem, ale znalazłem pracę i takie tam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chce wyjechać od Czerwca najlepiej na rok ( ͡° ͜ʖ ͡°) a już miałeś szkolenia itp?
  • Odpowiedz
@TomaK_: pojechałem do miasta mojej organizacji wysyłającej (130 km), tam spotkanie w kawiarni z taką panią, która mną kieruje w EVS i dziewczyną, którą w sumie kiedyś poznałem i jest z tej organizacji. Pogadaliśmy, poradziły, wyjaśniły co i jak itd.

Masz już organizację wysyłającą?
  • Odpowiedz
@maciejbo1: Tak mam. Koleś fest ogarnięty, cały czas pomaga mi na FB. Czekam aż mi zredaguje list motywacyjny. Napisał mi tak btw akredytacje w ciągu 2 minut po angielsku (wtf?!). Będzie dobrze Panie ( ͡° ͜ʖ ͡°) wyślij mi pocztówkę ! ! (( ͡° ͜ʖ ͡°))
  • Odpowiedz
@maciejbo1: No mnie wstępnie skusiło wyjazd na Ukrainę, ale far from the conflict zone... Jakby było w Doniecku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Spoko zapiszę sobie i jak coś to się odezwę ;)
  • Odpowiedz