@moriturius: ja jeżdżac po Toruniu stwierdziłem, że kierowcy z tego miasta to dzicz. Nie potrafią jezdzic zupelnie. Przyjezdzam tam srednio raz na tydzien z cywilizowanego swiata, wjezdzam tam i zasad nie ma.
@moriturius: po całym mieście jeżdżę w zasadzie i wszedzie to samo. A skręt w lewo z Grudziądzkiej w Podgórną to kompletnie nie umieją jeździc, blokuja lewy pas jak durnie. Most Kosciuszki - kolejna masakra. Ale to się tyczy całego miasta, skąd ta dzicz u Was?
@Lele: Pewnie masz na myśli wiadukt nad torami na Kościuszki? Generalnie to nie wiem dlaczego mówisz, że dzicz. To, że wczoraj jakiś Sebix z Matim mi prawie wjechali w tył bo się wbili przed zwężeniem za mnie i musieli na piskach hamować o niczym nie świadczy. ;)
@moriturius: ja jezdze takim samym stylem jak w wiekszosci kraju to robie, i w Toruniu bym się zabił przez to ze jakis baran wyjezdza nagle, zasady ruchu drogowego nie istnieja. Rozumiem ze infrastruktura miasta i organizacja ruchu jest do dupy, ale mogliby sie bardziej cywilizowanie zachowywac, a nie poziom Rosja azjatycka. Jutro się skupię bo bede w waszym miescie i bede analizowal co odwalaja.
@Lele: Spoko, ja tu jeżdżę od zawsze więc nie wiem - może gdzie indziej jest spokojniej. Aktualnie najgorzej to mi się jeździło tylko w Warszawie (tam stężenie burunów drogowych na metr kwadratowy jest zatrważające)
@moriturius: a to prawda! Jesteście tuż za nią :P A najbardziej irytujący kierowcy w historii to ci z rejestracją "GPU". Tez mam taka ale nie reprezntuje stylu sredniego samochodu z tymi blachami. Za takim autem najczesciej slamazarzysz się 10 na godzine mniej niz pozwalaja przepisy. Nie wiem z czego sie to bierze, moze jakies skandynawskie nalecialosci? Ble!
@Lele: Mnie bardziej wkurza brak myślenia objawiający się na przykład trąbieniem kiedy ktoś czeka aż będzie mógł włączyć się do ruchu z podporządkowanej (trąbiący za włączającym się) i oczywiście próby wepchnięcia się jeszcze przed włączającym się do ruchu zupełnie ignorując fakt, że może to spowodować sytuację co najmniej nerwową...
Jak ktoś jedzie wolno to też jest wkurzający ale to inna klasa problemu ;)
@moriturius: jutro zobaczymy czy od 2 dni sie kierowcy w Toruniu poprawili. Ostatnio z nerwow mialem ochote wysiasc i sie przejsc. Ale Radio Gra wymiata - zeby nie bylo ze nienawidze az tak torunia bo sheila to mnie az zbanowala
Ktoś coś wie?
#torun
A skręt w lewo z Grudziądzkiej w Podgórną to kompletnie nie umieją jeździc, blokuja lewy pas jak durnie. Most Kosciuszki - kolejna masakra. Ale to się tyczy całego miasta, skąd ta dzicz u Was?
Jak ktoś jedzie wolno to też jest wkurzający ale to inna klasa problemu ;)