#ksiazki Jak Waszym zdaniem wypada Malazańska Księga Poległych w porównaniu do sagi Pieśń Lodu i Ognia? Szukam czegoś w podobnych klimatach w oczekiwaniu na Wichry Zimy.
@Saragath: Te dwa cykle łączy w zasadzie tylko gatunek. Oraz to, że co chwilę ktoś ginie (często jest to ważna osoba).
Mówiąc ogólnikami - Pieśń Lodu i Ognia dość mocno trzyma się realizmu. Są potwory, są nieumarli etc., ale zdecydowanie grają rolę drugorzędną. Jest za to napisana tak, że momentalnie wsiąkłem. Świetnie napisane postacie.
Cykl Malazański to jazda bez trzymanki - występują ascedenty (pół-bogowie) i magia momentami tak potężna, że może
Jaki serial z odcinkami do 30 minut możecie polecić? Znalazłam Emily w Paryżu, ale nie za bardzo się wkręciłam. Może znacie coś fajnego? Lubię kryminały i horrory, ale nie musi być koniecznie ten gatunek :) #seriale #netflix
Mówiąc ogólnikami - Pieśń Lodu i Ognia dość mocno trzyma się realizmu. Są potwory, są nieumarli etc., ale zdecydowanie grają rolę drugorzędną. Jest za to napisana tak, że momentalnie wsiąkłem. Świetnie napisane postacie.
Cykl Malazański to jazda bez trzymanki - występują ascedenty (pół-bogowie) i magia momentami tak potężna, że może